Renault обнови Clio

26 години след лансирането на първото поколение на модела Renault обновява своя бестселър. След фейслифта Clio вече паркира самостоятелно

1306
2016

Четвъртото поколение Clio бе първият модел на Renault, който през 2012 г. въведе новата дизайнерска идентичност на марката. Благодарение на full-LED светлинния подпис, включително C-образните дневни светлини при определени версии, обновеното Clio продължава да освежава дизайнерската идентичност на Renault. Отпред радиаторната решетка, в която е разположен диамантът на Renault, е с променен дизайн, което се отнася и за долната част на решетката, която е по-широка. Отзад е променен дизайнът на задната броня, за да се придаде допълнително усещане за здравина.

Добавени са три екстериорни цвята (тъмно червен, сив „Титан“, бял металик), а също и нови джанти и тасове, плюс по-широка програма за персонализация. Новото Clio се възползва от внедряването на материали, които преди бяха запазени само за по-луксозните модели на реджията. Всички тапицерии са нови, специално внимание е било отделено на визуалното качество и усещането при допир на зърнестия ефект на пластмасите. Хромираните облицовъчни елементи са изпълнени в по-приглушен, матов оттенък, а цветовете са по-изискани. Накратко, новото Clio оформя пакет от по-горен клас, който създава желан баланс между съблазнително екстериорно оформление и висококачествено изпълнение на интериора.

Доказаният 1.5 dCi, но със 110 к.с., свързан със 6-степенна механична предавателна кутия, е ново предложениe в каталога на модела, новост е и 6-степенният автомат за бензиновия двигател TCe 120. В резултат на това, новото Clio предлага една от най-богатите двигателни палитри на пазара. За да предложи на клиентите широка гама от опции, Clio вече идва оборудвано с две различни мултимедийни системи – Media Nav Evolution и Renault R-Link Evolution. Малкото Renault е първият модел в сегмент В на Renault, който се предлага с висококачествена аудиосистема Bose. В допълнение към своя заден сензор парктроник, и в зависимост от версията, новото Clio предлага също преден парктроник и камера за движение на заден ход. Предлаган за по-добре оборудваните версии, Easy Park Assist позволява на водача изцяло да „делегира“ паркинг маневрирането на колата.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин