/ Renault лансира пълна програма в моторния спорт

Renault лансира пълна програма в моторния спорт

Новият миниван на "шевроните" ще дебютира в Женева, ще бъде предлаган в 3 дължини с мощност до 180 к.с. и ще транспортира до 9 души

В Гиянкур (Франция) председателят и главен изпълнителен директор на Groupe Renault Карлос Гон разкри целия план на Renault в областта на моторния спорт.

Renault Sport ще бъде управлявано от две подразделения: Renault Sport Racing и Renault Sport Cars. Първото ще обхване всички дейности на Renault в областта на моторния спорт, включително Renault Sport Formula One Team, Renault e.dams, Formula Renault 2.0, Renault Sport R.S.01 Trophy, плюс допълнителни клиентски и рали програми. Renault Sport Racing ще покрива дейностите в двете моторспортни бази в Енстоун, Великобритания, и Вири-Шатийон, Франция.

Renault Sport Cars, новото име на Renault Sport Technologies, ще управлява развитието и популяризирането на автомобилното портфолио на Renault Sport. Renault Sport е познат в целия свят с „горещите“ си хечбеци като Megane R.S. и Clio R.S., а също и с по-достъпните GT версии като тази на новия Megane. Renault Sport ще развива международната популярност и привлекателността на марката, както и увеличаването на портфолиото с по-големи инвестиции в изследователска и развойна дейност.

Renault Sport Cars, новото име на Renault Sport Technologies, ще управлява развитието и популяризирането на автомобилното портфолио на Renault Sport. Renault Sport е познат в целия свят с превъзходните си „горещи“ хечбеци като Megane R.S. и Clio R.S., а също и с ефикасните и достъпни GT версии, включително новия Megane GT. Renault Sport ще развива международната популярност и привлекателността на марката, както и увеличаването на портфолиото с по-големи инвестиции в изследователска и развойна дейност.

Renault ще използва новата структура за две основни функции. Първо, целта е да се промотира марката Renault Sport на по-широка аудитория с помощта на Renault Sport Formula One Team и световната аудитория на Формула 1. На второ място, компанията ще използва Formula E и състезателните активности, например Clio Cup, за да демонстрира имиджа и дизайна на друга част от гамата на Renault – като електрическите автомобили. Renault Sport Racing и Renault Sport Cars ще работят съвместно, за да максимизират техническите и търговските синергии. Първата демонстрация на това взаимодействие ще бъде разкритa по време на Гран при на Монако.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин