Renault зае четвърто място при конструкторите във Formula 1


26
ное.
2018

Отборът Renault Sport Formula One зае четвърто място в шампионата при конструкторите с изключителен резултат след Гран При на Абу Даби. Карлос Сайнц се класира на шесто място, най-добрия резултат на Renault в шампионата след завръщането си във Formula 1 през 2016 г.

 Резултатът показва значителния напредък на Renault Sport Formula One; девето място през 2016 г., шесто през 2017 г. и четвърто в третата година от завръщането си. Отборът закри сезона с 122 точки, двойно повече в сравнение с миналата година.

Нико Хюлкенберг завършва сезона с 69 точки и седмо място в шампионата при пилотите, най-доброто си представяне досега. Резултатът на Карлос е 53 точки и десето място в шампионата.

  • Карлос стартира единадесети с ултрасофт гуми и се пребори за шесто място зад Mercedes, Red Bulls и Ferrari. На 37-мата обиколка смени гумите си със суперсофт, запазвайки шестото място след излизането от бокса.
  • Нико беше десети на стартовата решетка с ултрасофт гуми, но инцидентът с Ромен Грожан на първата обиколка го извади от надпреварата.

Сирил Абитебул, Изпълнителен Директор, Renault Sport Racing:

„Чудесен край на сезона. Целта ни беше да финишираме четвърти в шампионата; това е добър резултат и доказателство за невероятните отборни усилия на и извън пистата и от двамата пилоти. Състезанието днес е добро резюме на нашата година. Имахме разочароващи квалификации и трудни първи обиколки, но отборът запази самообладание и направи отличен стратегически избор. Успяхме да се възползваме от високата скорост на състезанието и да спечелим позиции. Жалко е, че загубихме Нико в началото, но той също допринесе много за резултата, който празнуваме днес. Бих искал да благодаря на Карлос за всичко, което направи за отбора, откакто се присъедини към нас. Той е страхотен отборен играч и му пожелавам успехи в екипа на нашия партньор McLaren през следващата година.“

Още по темата

Card image cap
Bugatti за морската шир

10
дек.
2015

Производителят на суперяхти Palmer Johnson и Bugatti обединяват усилията си и създават уникален плавателен съд. Стартовата цена на Niniette: 4 млн. лева

Card image cap
Porsche печели по $17 хил. на кола, Ferrari – по $90 хил.

21
мар.
2017

Оперативната печалба на кола при компанията от Цуфенхаузен е в път по-висока, отколкото при BMW и Mercedes, но и в пъти по-ниска от тази при Ferrari

Card image cap
Kia готви своята GT с 450 „коня“

21
дек.
2016

През 2017 Kia ще пусне на пазара в Германия GT. С мощност 450 к.с. тя ще атакува Audi A5 und BMW Серия 4

Card image cap

В последния брой:

Архив >