Renault зае четвърто място при конструкторите във Formula 1


26
ное.
2018

Отборът Renault Sport Formula One зае четвърто място в шампионата при конструкторите с изключителен резултат след Гран При на Абу Даби. Карлос Сайнц се класира на шесто място, най-добрия резултат на Renault в шампионата след завръщането си във Formula 1 през 2016 г.

 Резултатът показва значителния напредък на Renault Sport Formula One; девето място през 2016 г., шесто през 2017 г. и четвърто в третата година от завръщането си. Отборът закри сезона с 122 точки, двойно повече в сравнение с миналата година.

Нико Хюлкенберг завършва сезона с 69 точки и седмо място в шампионата при пилотите, най-доброто си представяне досега. Резултатът на Карлос е 53 точки и десето място в шампионата.

  • Карлос стартира единадесети с ултрасофт гуми и се пребори за шесто място зад Mercedes, Red Bulls и Ferrari. На 37-мата обиколка смени гумите си със суперсофт, запазвайки шестото място след излизането от бокса.
  • Нико беше десети на стартовата решетка с ултрасофт гуми, но инцидентът с Ромен Грожан на първата обиколка го извади от надпреварата.

Сирил Абитебул, Изпълнителен Директор, Renault Sport Racing:

„Чудесен край на сезона. Целта ни беше да финишираме четвърти в шампионата; това е добър резултат и доказателство за невероятните отборни усилия на и извън пистата и от двамата пилоти. Състезанието днес е добро резюме на нашата година. Имахме разочароващи квалификации и трудни първи обиколки, но отборът запази самообладание и направи отличен стратегически избор. Успяхме да се възползваме от високата скорост на състезанието и да спечелим позиции. Жалко е, че загубихме Нико в началото, но той също допринесе много за резултата, който празнуваме днес. Бих искал да благодаря на Карлос за всичко, което направи за отбора, откакто се присъедини към нас. Той е страхотен отборен играч и му пожелавам успехи в екипа на нашия партньор McLaren през следващата година.“

Още по темата

Card image cap
Kodiaq получи луксозна версия Laurin & Klement

15
февр.
2018

Skoda лансира Kodiaq в луксозната модификация Laurin & Klement с по-богато оборудване и до 190 к.с.

Card image cap
G500 4×4² срещу Prius – 0:1

8
юни
2017

В Лондон става катастрофа между Mercedes G500 4x4² и Toyota Prius. Надали ще повярвате кой е изтеглил „късата клечка“ след ПТП-то...

Card image cap

В последния брой:

Архив >

usedTag: