Renault предоставя електрическия ZOE на печелившите общини в конкурса “Екообщина“


12
окт.
2016

Ясни са победителите в конкурса „Екообщина 2016”. Категорията „Устойчива мобилност“, подкрепена от Renault, отличи на първо място проектите на четири общини. Те ще получат възможността да тестват Renault Zoe в продължение на две седмици всяка. Печелившите общини са разделени в две групи: общини под 10 000 население – община Бобов дол и община Сливница, и над 10 000 жители – община Велинград и община Костенец.

Renault e основен партньор на проекта “Екообщина“, който с подкрепата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Министерството на околната среда и водите, подпомага българските общини в обмяната на опит и споделянето на успешни практики. Това е първото издание на инициативата, която се организира от Френското посолство. Официални гости на събитието бяха Томислав Дончев, заместник министър-председател по европейските фондове и икономическата политика, Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството, както и Ивелина Василева, министър на околната среда и водите.

В първото издание участие взеха над 30 общини, които подадоха 48 кандидатури в четирите категории „Устойчиво управление на водите”, „Устойчиво управление на отпадъците“, „Енергийна ефективност на сградите“ и „Устойчива мобилност”.

Още по темата

Card image cap
Варненци – най-добри в автосервизирането!

1
юли
2016

Жена отличена като топприемчик в състезание на Toyota

Card image cap
Отборът на ТУ-София с нов екoавтомобил на Shell Еco-Мarathon 2016

5
апр.
2016

Екип на университета ще се включи в единственото по мащаб европейско състезание за иновации в транспорта за осма поредна година

Card image cap
Volvo Cars представи 3-цилиндров двигател в новото ХС40

19
февр.
2018

Това е първият 3-цилиндров агрегат в историята на шведската компания

Card image cap

В последния брой:

Архив >