Renault възражда култовата „петичка“


14
ян.
2021

Душата на една марка е в нейните корени. Без да се губи в миналото, тя трябва да се свърже отново с него и да черпи вдъхновение, за да открие духа на славните времена. Renault 5 Prototype демонстрира способността на Renault да демократизира електрическия автомобил в Европа с модерен подход към популярния и масов автомобил. Renault 5 Prototype е сладък градски автомобил, който с модерен, 100% електрически обрат пренася един от вечните успехи на Renault в бъдещето. Моделът запазва своята забавна, антикризисна и палава страна със закачливи жълти акценти. Вдъхновение за дизайнерския екип на Жил Видал е световноизвестният култов модел от миналото на Renault, R5. В Renault 5 Prototype се срещат силни черти от оригиналния дизайн. Модерният подход се вижда и в избраните покрития и материали, които са вдъхновени от света на електрониката, интериорното обзавеждане и спорта.

„Дизайнът на Renault 5 Prototype е базиран на R5, култов модел от нашето наследство. Този прототип олицетворява модерността, автомобил, актуален за времето си: градски, електрически, привлекателен.“, Жил Видал, директор дизайн Renault

R5 е незабавно разпознаваем, но благодарение на модерната обработка на линии и повърхности с футуристични детайли (светлини, преден панел и др.), резултатът е решителност в духа на съвремието. Стилните елементи, заимствани от оригиналния дизайн по модерен начин, крият много съвременни функционалности: въздухозаборникът на предния капак скрива куплунга за зареждане, задните светлини включват аеродинамични дефлектори, а фаровете за мъгла в бронята интегрират дневни светлини. Препратки към оригиналното „Renault 5“ се намират върху страничната решетка, джантите и логото в задната част. Предната част и текстилният покрив, вдъхновени от света на интериорното обзавеждане, са пълни с „френски чар“ и закачливост. Логата отпред и отзад светват, за да „съживят“ автомобила. Френският флаг в огледалата за обратно виждане, подчертаващ посланието за автомобил, „създаден във Франция“, светлините в подглавника и името, изписано на малък прозрачен екран на арматурното табло, подканват да се качите на борда за разходка.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >