Ranger с Raptor-мощ

2005
2020

Ford ще пусне Ranger като лимитиран специален модел „Thunder“ с дизелов двигател на Raptor и по-спортна визия. AUTO BILD ще ви даде информация!

Ford ще пусне своя пикап Ranger като лимитиран специален модел. Ranger Thunder ще бъде произведен само 4500 пъти и под капака му ще работи двигателят на Raptor. 2-литровият дизелов мотор е с 213 к.с. и 500 Нм максимален въртящ момент. Задвижването е задно, а трансмисията – 10-степенна автоматична. Ако това не е ви е достатъчно, можете да включите системата за електронен избор на предавателно отношение, контрол на сцеплението и електронен блокаж на диференциала.

Ranger Thunder е базиран на топнивото на оборудване Wildtrack. Специалният модел е лакиран в цвят антрацит и е с 18-цолови джанти. Части от радиаторната решетка, задна броня, предпазната кора на дъното, рамките на фаровете за мъгла, спортната рамка на товарния отсек и дръжките на вратите са издържани в черно. Червените акценти по каросерията – например в радиаторната решетка – придават спортен характер на пикапа.

Впечатляващи надписи за „Thunder“

За да се разпознава, специалният модел има надписи „Thunder“ на вратите над праговете. Освен това Ranger Thunder притежава по-богато серийно оборудване. LED фаровете са с тъмни рамки. Оборудването включва и вана за товарното пространство, както и покривало за багажника. Освен това срещу доплащане се предлага нов разделите на товарната повърхност.

Вътрешно пространство с кожени седалки

Special Edition ще се появи серийно с двойна кабина. Вътрешното пространство е издържано в тъмен цвят като каросерията. Седалките са тапицирани с кожа, а червените акценти се изразяват с бродерия , „Thunder“ и шевове на седалките. Контрастните шевове продължават по волана и арматурното табло. Лайстните на праговете също са червени. Ford Ranger Thunder вече може да се поръчва на цена 109 000 лв. (за Германия), а първите автомобили ще бъдат доставени през август 2020 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин