RANGE ROVER SPORT ДЕМОНСТРИРА МАЙСТОРСТВО В СПУСКАНЕ ОТ СКИ АЛПИЙСКИТЕ ДИСЦИПЛИНИ

0911
2016

Скорости от 155 км/ч, наклон от 75% и спускане от височина  2 170 м – Range Rover Sport се справи с всичко по алпийска ски писта, която е провалила много скиори.

Управляван от известния пилот и каскадьор Бен Колинс, всъдеходният супер SUV се справи с опасния терен на 14,9-километровото трасе за спускане в Мюрен, Швейцария, като приключи за 21 мин. 36 сек.

 

По време на 2 170-метровото спускане Range Rover Sport следваше трасето, използвано от скиорите при трудното състезание Инферно, Мюрен, едно от най-старите и най-предизвикателни ски спускания. Автомобилът преодоля сняг, лед, хлъзгави скали, кал, начупен асфалт, трева и чакъл, подпомаган от новаторската технология Terrain Response на Land Rover.

 

Въведен на пазара през 2013 г., Range Rover Sport е истинска история на успеха на Land Rover. Автомобилът предоставя целия финес и проходимост, очаквани от голям SUV, заедно с динамика, свързвана обичайно със спортен автомобил. Най-новата информационно-развлекателна система InControl Touch Pro на Land Rover, технологията Advanced Tow Assist за подпомагане на тегленето и икономичен 2-литров дизелов двигател Ingenium бяха добавени към характеристиките през август.

 

Британският състезател Колинс, известен с ролята си на Стиг в Top Gear, беше предизвикан до краен предел от острите завои и опасните отвесни склонове.

Колинс каза: „Това наистина беше едно от най-трудните изпитания, които съм срещал в кариерата си на пилот. Маршрутът беше безумен и със сигурност една от най-тежките писти, които съм преминавал. Предизвиква те с всяко възможно препятствие от тази страна с разтопена лава и условията бяха толкова лоши, колкото можете да си представите – проливни дъждове в комбинация със скали, дървета, всякакви неща, с които никак не искате да се сблъскате.

Може да има само един победител в това предизвикателство – планината или автомобилът. Ключът в това спускане беше прецизността: способността да се поддържа скоростта надолу по хълма по начина, по който го правят скиорите, чрез закантване в завоите.

Range Rover Sport много ми помогна. Трябваше да използвам Terrain Response, защото тревата беше като ледена пързалка и това наистина ми спести проблеми. Вярвах в автомобила и заради това успяхме да спестим много време на пистата. За да бъда честен, аз злоупотребявах с него, а той просто продължаваше напред – не бих могъл да искам по-добра машина за тази работа.“

Коварното, но красиво планинско трасе изпита проходимостта на Range Rover Sport с лед и киша на върха, където Колинс достигна 120 км/ч, и мъгла и мокра трева в края, където той закова 155 км/ч.

Новаторската технология Terrain Response съдържа шест режима, които адаптират настройките на автомобила към съответната повърхност. Например в Динамичен режим анти-рол барът се втърдява, за да намали клатенето на каросерията, режимът Трева/Чакъл/Сняг намалява недозавиването и прекомерното завиване чрез спиране на двигателя, докато в режим Кал и Коловози задният диференциал се заключва, за да позволи контролирано плъзгане на колелата за по-добро сцепление.

По пътя си надолу върховият, мощен SUV се справи с рисковани наклони, достигащи до 75% – по-стръмни от много черни писти в прочутите ски курорти като Шамони – при минусови температури.

rrrrsdownhillchallenge06111610-resize-1024x682_result rrrrsdownhillchallenge06111609_result rrrrsdownhillchallenge06111605_result rrrrsdownhillchallenge06111612_resultПостижението беше осъществено с Range Rover Sport с 5-литров бензинов двигател V8 с компресор суперчарджър, 510 к.с., стандартно оборудван с изключение на съществените, добавени с цел безопасност, ролбар и усилени гуми.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин