RANGE ROVER VELAR E ОБЯВЕН ЗА НАЙ-КРАСИВИЯ АВТОМОБИЛ В СВЕТА

2903
2018

Range Rover Velar беше отличен като автомобила с най-красив дизайн на планетата, печелейки престижния приз „Най-добър автомобилен дизайн в света за годината“ на Световните автомобилни награди за 2018 г.

Внасяйки блясък, модерен стил и елегантност в семейството на Range Rover, Velar предлага уникална комбинация от съвършен дизайн и цялостни инженерни решения.

Проф. д-р Ралф Спет, Главен изпълнителен директор, Jaguar Land Rover, каза: „Range Rover Velar е изключителен, превъзходен SUV. Завладяващ модерен стил, впечатляващ дизайн, иновативна информационно-развлекателна технология Touch Pro Duo и ясен фокус върху устойчивостта – каква комбинация! Този продукт говори сам за себе си.

F-TYPE, Evoque, F-PACE и сега Range Rover Velar печелят наградата „Най-добър автомобилен дизайн в света за годината“. Това означава много за нас. За мен е голяма чест и искам да благодаря на всички членове на журито за тяхното доверие и подкрепа в насърчаването на екипа на Land Rover да продължи своята уникална работа.

Искам също да благодаря на нашия екип на Velar за техния ентусиазъм и отдаденост, за онези допълнителни усилия, с които прекосяват границите в търсене на удивителни решения.“

Характерният дизайн на Range Rover Velar съдържа идеално оптимизирани пропорции и зашеметяващ силует. Супер тънките матрично-лазерни LED предни фарове, изравнените с каросерията, изваждащи се дръжки на вратите и елегантната информационно-развлекателна система Touch Pro Duo – всички са отличителни черти на философията на Range Rover за редукционизъм в дизайна.

Гери МакГавърн, Главен директор Дизайн, Land Rover, каза:„Неспирната еволюция на нашата философия за дизайна е движена от непрестанен фокус върху създаването на силно желани автомобили, които нашите клиенти ще обичат за цял живот. Range Rover Velar внася ново измерение на модерен стил в семейството на Range Rover с изобилие от иновативни технологии. Удоволствие е да шофираш и да се возиш в този автомобил.

Поласкани сме от признанието на журито за неуморните усилия на нашите дизайнери и инженери за предоставянето на автомобил със завладяващ дизайн, специално създадени технологии и подобаващи иновации, които се обединяват, за да създадат един моментално харесван автомобил.“

Луксозният SUV преодоля Volvo XC60 и Lexus LC 500, за да вземе наградата „Най-добър автомобилен дизайн в света за годината“ според вота на журито на Световните автомобилни награди за 2018 г., състоящо се от 82-ма влиятелни автомобилни журналисти от 24 държави.

Успехът на Velar следва двойната победа на Jaguar F-PACE през 2017 г. Лансиран миналата година и наречен на кодовото име на оригиналния концептуален модел на Range Rover в края на 60-те години, Velar заема мястото между Range Rover Evoque и Range Rover Sport.

Предлага се с избор от шест силови агрегата, вариращи от екологичния и откликващ 2,0-литров дизелов двигател Ingenium със 180 к.с. до мощния 3,0-литров бензинов двигател V6 с 380 к.с.

Проектиран, конструиран и произвеждан във Великобритания, Velar предоставя практичността, свързаността и проходимостта, очаквани от семейството на Range Rover. С най-новите технологии и включването на по-устойчиви материали този луксозен SUV е проектиран да отиде Above & Beyond.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин