Range Rover Velar: английската заплаха за Porsche Macan

0203
2017

С новия си модел британците правят шпагата между офроуд и лайфстайл

В Женева Range Rover ще представи новия си кросоувър със скосена задница, наречен Velar. Моделът, позициониран между Evoque и Range Rover Sport, ще бъде продаван на цена от около 100 000 лева. Velar се простира на 4,76 м и по този начин е значително по-дълъг от Еvoque (4,36 м), но и по-къс от RR Sport (4,85 м). Междуосието от 2,87 м гарантира достатъчно място в интериора. Velar залага в по-голяма степен на лукса и комфорта в сравнение с RR Sport. Въпреки скосения таван отзад има достатъчно място за главите – но клиренсът и дълбочината на газене са „пострадали‘ за по-голямото удобство на пасажерите.

Версиите с четири цилиндъра са оборудвани с адаптивни амортисьори, а при наличие на шест цилиндъра окачването е въздушно и комбинирано с различни режими на шофиране. Двойното задвижване, блокажът на задния диференциал и 8-степенната автоматична трансмисия са част от серийното оборудване. Velar разполага със система за следене на лентата, адаптивен темпомат, функция за разпознаване на пътните знаци, както и със система за автоматично паркиране.

В началото машината ще бъде предлагана с три дизелови моторизации (със 180/240 к.с. от 4 цилиндъра и с 300 к.с. от V6), както и с три бензинови (250/300 к.с. от 4 цилиндъра, V6 с 380 к.с.). С най-мощния си агрегат Velar се изстрелва от 0 до 100 км/ч за 5,7 сек и ускорява чак до 250 км/ч.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин