Range Rover SVAutobiography – върхът на изтънчеността

На 12.04.2016 г. в Мото-Пфое Люлин се състоя събитие, на което беше показан моделът на Range Rover с най-високо ниво на оборудване – SVAutobiography. Изключително мощният, динамичен и луксозен SUV беше представен от управителя на Мото-Пфое Димо Николов и от бранд мениджъра на Jaguar Land Rover Иван Въжаров.

1204
2016

Произвеждан изцяло в техническия център Special Vehicle Operations (SVO) във Великобритания, SVAutobiography предлага уникални подобрения на екстериорния дизайн, ексклузивен премиум кожен интериор с уникални покрития на оборудването и за първи път допълнителната възможност за 5,0-литров двигател V8 с компресор суперчарджър и мощност 550 к.с. В резултат на това SVAutobiography е най-луксозният и мощен Range Rover в серийно производство в успешната 45-годишна история на модела.

Ексклузивни подобрения на дизайна

Предлаган във вариант със стандартно и удължено междуосие, моделът SVAutobiography издига флагманския автомобил Range Rover до още по-големи висоти по отношения на изтънчения дизайн и нивата на луксозно изпълнение. Новите функции и изящните детайли консолидират допълнително позицията му като най-луксозния и многофункционален автомобил в света.

За първи път при SVAutobiography Range Rover клиентите ще могат да посочат уникалната опция за двуцветна окраска на купето. Комбинацията от горна част на купето в Santorini Black и девет разцветки за долната част придават ясна отличимост и индивидуализъм.

Автомобилът се откроява с нов, ювелирно изработен, надпис Range Rover на предния капак, а вратата на багажника е украсена с новата емблема SVAutobiography. Уникалната радиаторна решетка е изпълнена в открояващ се цвят Graphite Atlas и полиран хром, което още повече подчертава визуалната му отличимост.

В най-мощния вариант с двигател V8 с компресор суперчарджър и 550 к.с. четирите ауспуха деликатно загатват за огромните запаси от налична мощ.

Луксозен интериор от световна класа

По-голямата част от комутационната апаратура на водача (включително кръглия бутон start-stop и въртящите се дискове за регулиране) е изработена от твърд алуминий с красиво набраздени детайли, както и педалите на автомобила. Тази детайлност продължава и при предната и задна централна конзола, с открояващи се материали на поставката за чаши и капачетата на отделенията. Новите бутони за регулиране на облегалките не само са изпълнени с подобно ниво на машинна детайлност, но ги правят и още по-лесни за използване.

Пътниците отзад могат да се отпуснат удобно върху луксозните седалки, оборудвани с хладилно отделение и сгъваеми масички с електрическо задвижване. В задните колони са вградени закачалки за палта от твърд алуминий, а на пода релсите за седалките с алуминиево покритие и мохерните стелки Deep Pile Twist допълват усещането за разкош и лукс.

За първи път при Range Rover моделът SVAutobiography предлага опция за подвижен под в багажника. Произведен от изящно изработен алуминий и предлагащ гама от различни фурнири, подът се изтегля навън, за да оптимизира практичността и да улесни товаренето и разтоварването на багаж.

За клиентите, които харесват многофункционалността на двойната врата на багажника в Range Rover, SVO разработи седалките „Event Seating“. Поместени в багажното отделение, те могат бързо и лесно да се изтеглят и да осигурят удобно седене за двама възрастни върху долната част на вратата на багажника. Ръчно изработени от красива кожа Windsor, с изключително издръжлива алуминиева рамка, седалките от тази допълнителна опция ще допаднат на онези, които ценят двойнствените характеристики на Range Rover, подходящи както за работа, така и за удоволствие.

Невероятна динамика, несравним комфорт

SVAutobiography заменя модела Autobiography Black на върха на гамата Range Rover и се предлага със сензационен двигател V8 с компресор суперчарджър и мощност 550 к.с., като комбинира несравнимия лукс с най-мощния агрегат в историята на Range Rover. Изцяло алуминиевият 5,0-литров двигател V8 с компресор суперчарджър, който досега задвижваше модела с висока динамика Range Rover Sport SVR, вече е специално тунингован за SVAutobiography. Мощният агрегат генерира изключителните 550 к.с. и въртящ момент 680 Нм – забележително увеличение съответно с 40 к.с. и 55 Нм в сравнение със съществуващите варианти на Range Rover, оборудвани с двигатели V8 с компресор суперчарджър.

С максимален въртящ момент при 3 500 об/мин и плавна и изящна осемстепенна автоматична трансмисия ZF, моделът SVAutobiography предоставя спираща дъха комбинация от динамика, гъвкавост на предавките и финес, независимо от трудността на терена.

Вариантът с мощност 550 к.с. е конструиран и оптимизиран за несравним комфорт и финес и е оборудван с предни спирачни апарати Brembo с гланцирано черно покритие.

Клиентите на SVAutobiography могат също така да избират измежду пълното портфолио от останалите силови агрегати на Range Rover: вариантите с компресор суперчарджър TDV6, SDV6 Hybrid, SDV8 и SCV6, с повишена икономичност и динамика.

Примамливи подобрения в цялата гама модели Range Rover за 2016 г.

В допълнение към представянето на SVAutobiography, всеобхватният набор от подобрения подчертава статута на Range Rover като върхово постижение в сегмента на луксозните SUV автомобили.Благодарение на подробните промени в калибровката SDV6 Hybrid има още по-ниски CO2 емисии, а вариантите с двигател SDV8 вече се предлагат с усъвършенствана stop-start технология, осигуряваща разход на гориво 7 л/100 км и CO2 емисии от 219 г/км.

Несравнимите възможности на всъдеход са еталон за гамата автомобили Range Rover, но компанията Land Rover осигурява още по-голяма увереност на клиентите си, като разширява моделите, оборудвани с иновативната система All-Terrain Progress Control – между тях вече са и вариантите с двигатели SDV8.

За първи път при Range Rover се предлагат като допълнителна опция 22-инчови гуми Dunlop QuattroMaxx, оптимизирани за мощна динамика, които я издигат на по-високо ниво.

Подчертавайки статута си на най-луксозен SUV автомобил в света, моделът Range Rover за 2016 г. е оборудван с набор от допълнителни и подобрени функции за удобство. Между тях са нова, подобрена система от съраунд камери, с по-ясен и контрастен образ и вградена дюза-пръскалка за почистване на задната камера.

Новата врата на багажника Gesture осигурява достъп до багажното отделение, без да се налага да използвате ръцете си, а функцията Automatic Access Height автоматично снижава височината на автомобила при паркиране за по-лесно влизане и излизане.

Технологиите InControl™ на Land Rover продължават да се развиват и вече предлагат още по-добра свързваемост за смартфони, комфорт за клиентите и достъпност на пазара. InControl™ Remote Premium позволява на собствениците да проверяват от разстояние нивото на горивото, да отключват и заключват вратите и да активират мигане на фаровете или звуков сигнал от клаксона, за да открият по-лесно автомобила си сред множеството превозни средства на паркинга – и всичко това с помощта на приложение за смартфон.

Range Rover SVAutobiography дълга база се предлага на цени от 390 000 лева с ДДС. Първият клиент на специалния модел в България предпочете версията с най-високия 5,0-литров двигател V8 с компресор суперчарджър и мощност 550 к.с. в двуцветен вариант Waitomo Gray и Santorini Black и на цена 420 000 лева с ДДС.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин