/ Range Rover SV Bespoke: титан на лукса, който не се плаши от калта

Range Rover SV Bespoke: титан на лукса, който не се плаши от калта

Range Rover задава нов стандарт за модерен лукс с въвеждането на версията SV Bespoke, която предлага на клиентите още по-високо ниво на персонализация и изтънченост.

SV Bespoke е наличен за моделите Autobiography и SV, а редица подобрения в цялата гама поддържат статуса на Range Rover на най-желания луксозен SUV в света. Допълнителните обновявания при Range Rover включват най-новото поколение информационно-развлекателна система Pivi Pro, а новите plug-in хибриди са по-мощни. Range Rover SV е наличен и с електрическа хибридна система като модел с удължено междуосие за първи път, а флагманът V8 се отличава с технология „мек хибрид“  за повишена ефективност. При ексклузивния Range Rover SV е въведен нов вариант с максимална мощност 615 к.с.

SV Bespoke представлява върхът в персонализацията и се предлага за Range Rover Autobiography и Range Rover SV. За да постигнат своята перфектна спецификация, клиентите могат да подберат желаните опции за своя Range Rover в SV Bespoke Commissioning Suite в Обединеното кралство, да посетят избрани глобални дилърства или – за максимално удобство, да завършат своята поръчка онлайн чрез ексклузивна виртуална услуга.

SV Bespoke осигурява достъп до огромно разнообразие от материали и покрития за интериора и екстериора. Клиентите следват уникален и всеобхватен съзидателен процес от седем стъпки, при който се определят цветове, теми, ексклузивни SV опции, материали, фурнири и покрития, индивидуализация и персонализация. Всеки завършен автомобил обещава да бъде така уникален, както своя създател, въпреки че подбраните от дизайнерския екип на Range Rover комбинации са на разположение да помогнат на клиентите в сбъдването на мечтите им.

За интериора се предлагат до 391 цветови решения за материалите, докато подбраната палитра на боите SV Bespoke съдържа над 230 цвята със сатинирани или гланцирани покрития. Като алтернатива SV Bespoke може да възпроизведе всяка заявка за екстериорен цвят, с което осигурява безгранични възможности за индивидуализация.

Нивото на майсторство, предоставено от експертите в SV Bespoke, проличава във вниманието към детайла, проявено в надписа на предния капак и задната врата на Range Rover, който се предлага с редица покрития от благороден метал, включително 24-каратово злато.  

Широката гама задвижвания на Range Rover също е разширена. Мощните и ефективни plug-in електрически хибридни модификации включват нов електромотор със 160 кВт, който в съчетание с 3-литровия 6-цилиндров бензинов двигател Ingenium генерира 550 к.с. и 460 к.с. съответно за P550e и P460e  – повишение от 510 к.с. и 440 к.с.

Усъвършенстваната технология осигурява подобрено ускорение в електрически режим, намалявайки времето за достигане до 100 км/ч само с електрическа тяга – за 5,0 секунди. С използване на двата енергийни източника P550e може да спринтира от 0 до 100 км/ч за 5,0 секунди, в сравнение с 5,5 секунди преди.

Те са налични редом със съществуващите 6-цилиндрови бензинови и дизелови двигатели Ingenium с технология „мек хибрид“ и осигуряват CO2 емисии от 16 г/км с пробег в изцяло електрически режим до 121 км – повишение спрямо 113 км – предоставяйки очакван реален пробег до 94 км.

Електрическата хибридна технология сега е достъпна при Range Rover SV с дълго междуосие за първи път. Клиентите имат опцията да изберат 4-местното изпълнение на каросерията с удължено междуосие, съчетано с опцията SV Signature Suite и ефективна електрическа хибридна мощност, представляваща върховния лукс на Range Rover.

Потентният V8 използва технологията „мек хибрид“ – Mild Hybrid Electric Vehicle (MHEV), за първи път. Системата MHEV предоставя увеличена ефективност, като събира енергията, освобождавана при намаляване на скоростта и спиране, и подобрени реакции, тъй като съхранената енергия се използва отново при ускоряване. В съчетание с другите предимства на системата, включително по-плавна работа на функцията start/stop, тези качества подобряват CO2 емисиите.

Бензиновият двигател V8 MHEV с два турбокомпресора е въведен и при Range Rover SV, отличавайки се с увеличена мощност от 615 к.с. и 750 Нм въртящ момент, постигайки плавна и мощна тяга.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин