Range Rover Sport SVR би рекорд за скорост на Ferrari


14
мар.
2018

От SUV не се очаква да се представи по-добре от един суперавтомобил, но точно това се случи, когато новият Range Rover Sport SVR предприе страховитото изкачване по планинския път в Китай. Мощният британски исполин, управляван от пилота на Panasonic Jaguar Racing Хо-Пин Тунг, разби рекорда по преодоляване на 99-те завоя по прочутия път Тианмен. Серийният Range Rover Sport SVR постави нов, неофициален рекорд от 9 минути 51 секунди за 11,3-километровото изкачване със средна скорост 68,8 км/ч (42,8 мили/ч), надминавайки предишното най-добро постижение от 10 минути 31 секунди – поставено от суперавтомобил Ferrari 458 Italia през 2016 г.

С 575 к.с., генерирани от модерния V8 с компресор, новият Range Rover Sport SVR е най-бързият Land Rover досега и може да ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,5 секунди (0-60 мили/ч само за 4,3 секунди), като достига максимална скорост 280 км/ч. Новият мощен флагман съдържа смели промени в дизайна и e изграден с олекотени материали за подобряване на динамиката, управлението и пъргавината.

Заедно с промените в шасито, новият SVR предоставя по-динамична обратна връзка без да прави компромис с традиционния комфорт на Range Rover. Инженерите от SVO са се фокусирали върху управлението на наклона при рязко ускорение и спиране, а промени в хардуера на амортисьорите са подобрили сцеплението при влизане във и по средата на завоя, както и контрола върху каросерията. Опционалният преден капак от карбонови влакна е една от отличителните иновации, въведени от експертите от Special Vehicle Operations, и съдържа чифт големи въздушни отвори, които подчертават динамичния потенциал на машината. Променена предна броня осигурява по-добро охлаждане на спирачките и двигателя, докато 5-литровият двигател V8 с компресор произвежда максимален въртящ момент от
700 Нм.

В интериора нови олекотени седалки SVR Performance осигуряват отлична опора и традиционния за Range Rover лукс с кожа Windsor, релефно лого SVR и избор от четири цветови комбинации.
Чупещото рекорди изкачване е най-новото предизвикателство, изпълнено от Range Rover Sport, след като миналия месец моделът PHEV изпълни зашеметяващото изкачване до емблематичната естествена скална арка Врата към Рая в най-високата точка на пътя. Моделът PHEV направи своя дебют в състезание срещу двукратната световна шампионка по плуване в открити води Кери-Ан Пейн и атлета с постижения по издръжливост Рос Еджли в Девън, Обединеното кралство.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >