Range Rover става на 50 години

2303
2020

Land Rover отпразнува златен юбилей от създаването на Range Rover, като изгради огромна снежна арт инсталация на ледената писта в Арджеплог, в северната част на Швеция. Произведението на изкуството, широко 260 метра, бе поставено в центъра на тестовия терен, през който всички модели на Land Rover са преминали при производство.

Съоръжението на Land Rover в Арджеплог представлява замръзнало езеро, което осигурява перфектни условия за инженерите да тестват и оценяват най-новите модели на компанията. Известният художник на снежни произведения Саймън Бек създаде юбилейното лого на 53 092 кв.м, като извървя повече от 45 000 стъпки по замръзналата повърхност, придружен от най-новите модели Range Rover SV.

От 2014 г. професионалистите от Special Vehicle Operations са отговорни за проектирането и създаването на най-бързите, най-луксозните и най-ексклузивните модели Range Rover в 50-годишната история на върховите SUV-ове. Високият клас лукс, изтънченост и проходимост върху всякакъв вид терен на семейството SV са най-високата точка в развитието на Range Rover.

Арджеплог също така е дом и на зимната академия на Jaguar Land Rover, където клиентите преживяват тръпката от динамично шофиране върху ледена настилка. За безопасността на всеки един се грижат световноизвестни автомобилни експерти. Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа също изпита удоволствието да шофира в екстремни условия. Това бе част от празненството, на което боксьорът разучи изкуството на зимното шофиране под експертното наблюдение на инструкторите от Академията.

Световният шампион в тежка категория, Антъни Джошуа, сподели: „С нетърпение очаквам да дойде юни, защото тогава Range Rover ще празнува 50-годишнината си, а аз ще защитавам световната си титла. За битката си с Кубрат Пулев в Лондон на 20 юни ще пътувам с новия си персонализиран Range Rover SVAutobiography. Не бих могъл и да си помисля за по-добро пристигане. Нищо не може да се сравнява с комбинацията от комфорт и поведение на пътя – предполагам, че 5 десетилетия опит правят това.” Луксозното семейство на Range Rover ще отбележи 50 години иновации през юни, в деня на представянето на Range Rover с две врати през 1970 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин