AUTO BILD България / Range за „Великобритания търси талант“ тунингован от българското студио Vilner

Range за „Великобритания търси талант“ тунингован от българското студио Vilner


17
окт.
2016

Above and Beyond, рекламният слоган на Land Rover, е изключително подходящ за етикет за най-новия проект на арт студио Vilner. Освен че това е един от най-екстензивно променените интериори, правени от ателието, базата, върху която Vilner стъпва, също е различна от заводската –  Range Rover Sport (2009), дело на британското ателие Barugzai. Базираният в Брадфорд тунер е подготвил колата за награда в оригиналното британско издание на предаването „Великобритания търси талант“, след което Range Sport идва в България, специално за да бъде благословен от Vilner и да влезе в ролята на втория проект, носещ специалния метален печат „Vilner’s 20th Anniversary“.

Основен и впечатляващ акцент в салона е филирана алкантара. Това е първият автомобил, при който Vilner прилага подобна специална техника на обработка. Тя придава 3D присъствие на материала в пространството и разчупва познатите стереотипи за интериорна апликация, а кафявият цвят не позволява на повърхностите да изглеждат прекалено дръзко. Филираната алкантара присъства на рамките на въздуховодите, по централната конзола и вратите, сенниците, като ивици на седалките и на тавана.

Останалата част от салона е получила сериозно количество бяла и кафява кожа, като и двете са съшити с конци от срещуположния цвят за контраст. Предпазните колани също са подменени с меко кафяви ленти, а дръжките на вратите са прошнуровани с плоски кожени шнурове, които освен че загатват за майсторството на ръчната изработка, осигуряват и по-добро сцепление на захвата. При вратите могат да бъдат видяни и металните печати, които получават само най-специалните произведения на Art Studio Vilner. Цветовете Soft Milk White и Chocolate Brown доминират интериора на този LR Sport by Vilner.

Алкантара, но в класическо изпълнение и черен цвят, е използвана за облагородяване на традиционно твърдите пластмаси в салона. Третостепенните на първо четене повърхности като централното огледало, неговата конзола, както и тази зад волана, са тапицирани с финия материал. Дори страниците на таблото, които се закриват от вратите при затворено положение, са облечени в черна алкантара.

Отвън е запазен бодикитът на Barugzai, като Vilner нанася леки промени само на джантите. Алуминиевите 22-инчови колела са получили матово сива боя Gun Metal Grey за вътрешната си равнина, а цветът на B логото на Barugzai е сменен от златист на сребрист. Vilner умишлено оставя знака на тунинг ателието, в знак на уважение и признание за работата по екстериора на британците.

И накрая, специалният комплимент към клиента е чантата, изпълнена в перфектен синхрон с интериора. Кафяв колан в ролята на презрамка и карбонова планка за катарама. Юбилейният печат и знак за индивидуалност присъстват и при нея. Above and Beyond отношение до последния детайл.

2009 LR Range Rover Sport TDV8, 3628 куб. см, 272 к.с., 640 Нм, 6 степ. автоматична трансмисия, двойно задвижване, 2742 кг

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин