R8 с 2100 (две хиляди и сто) конски сили


17
апр.
2017

Нарочно представяме стойността словом и с цифри – за да бъдете сигурни, че сте прочели правилно. Серийното Audi R8 с 610 конски сили е порядъчно бързо – но в лигата на суперспортистите има няколко машини, които определено могат да го накажат. Но нещата се променят, когато тунинг магьосник „пипне“ Audi-то с най-висока максимална скорост. Става въпрос за момчетата от Underground Racing (със седалище в САЩ, Северна Каролина), които са се потрудили доста, за да направят най-бързото и най-мощното R8 в света. На голямото драг състезание Texas Invitational Fall преработената „бегачка“ от Инголщат даде най-добро време от всички участници.

Става въпрос за представител от първата генерация на модела (GT), набор 2012. Интересното е, че машината не използва специални състезателни гуми, а стандартни Toyo R888 с хомологация за обществената пътна мрежа. За разлика от серийната модификация, която е атмосферна, тук 5,2-литровият V10 е „ъпгрейднат“ с чифт турбокомпресори. Заводската aвтоматизирана скоростна кутия R-tronic е заменена със секвенциална, предназначена за състезания. По време на надпреварата колата е вдигнала 343 км/ч и е успяла да победи GT-R с над 2000 к.с. и със състезателни гуми за драг.

Още по темата

Card image cap
Британски професор тунингова Maserati-то си у нас

1
мар.
2016

Студио Vilner модифицира интериора на бутиковия „италианец“ – и собственикът на колата остава много доволен

Card image cap
Едно страхотно слънчево Porsche

5
сеп.
2017

Тунинговат се не само нови модели на Porsche, но и стари. При това не само от време на време. Сред най-известните тунинг-специалисти е DP Motorsport от Оверат, близо до Кьолн. Там сега са направили известни корекции по едно 911 от Серия 964, произведено през 1990 г.

Card image cap

В последния брой:

Архив >