Punto „възкръсва“ на базата на Opel Corsa?


20
февр.
2021

След три поколения на пазара през 2018 г. Fiat спря модела Punto. Номер три остана в производство цели 14 години, преди Fiat да сложи край. Планираният наследник беше пуснат само за Бразилия – под името Fiat Argo. След мегасливането на FCA и PSA, името Punto може да се върне в гамата на италианския бранд – благодарение на наличието на подходяща платформа.

А това ще бъде CMP от PSA, на която „стъпват“ Opel Corsa F и Peugeot 208. Punto ще приеме техните размери с дължина от четири метра, но ще постави свои собствени дизайнерски акценти като при фейслифта на Tipo. Както при моделите на Opel и Peugeot, в ниските нива на оборудване ще бъдат използвани халогенни фарове.

Задвижващите агрегати вероятно ще бъдат същите като при Corsa и 208. При тях трицилиндровите бензинови и четирицилиндровите дизелови двигатели генерират между 75 и 130 к.с. Благодарение на платформата E-CMP може да има и ново Punto на ток със 136 к.с. И тъй като Fiat и Opel ще бъдат позиционирани под Peugeot в структурата на Stellantis, вероятно Punto ще използва по-прости материала в интериора – но и ще бъде по-евтино.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин