Puch 690 GE: класика на деня

2208
2019

Германски тунинг-специалисти са монтирали 6,9-литровия V8 двигател от Mercedes 450 SEL в Puch G-клас. Разполагащият с 286 к.с. единичен екземпляр е днешната ни класика на деня

Тунинг-специалистите от Custom Manufacture изпълняват всякакви желания на своите клиенти – например да превърнат един Puch 240 GD от 1980 г. в нещо специално. Те са взели един Mercedes 450 SEL 6.9 в състояние 4-, разглобили са двигателя и са монтирали внушителния 7-литров V8 мотор в G. Резултатът впечатлява с мощността и качеството си.

Братът на Mercedes G-клас се предлага до 2000 г. в Австрия, Швейцария, Лихтенщайн, на Балканския полуостров, във Великобритания и в части на Африка като Puch G. Хората от Custom Manufacture са махнали повредения дизелов агрегат, разглобили са G-клас на отделни части и са го реставрирали детайлно. Окачването е подсилено, предавателните отношения са удължени, а на капака са монтирани вентилационни дюзи от яхтостроенето –  за охлаждане на внушителния V8. Освен това Custom Manufacture са претапицирали седалките с кожа.  

Редица промени в детайла за огромния V8

За да бъде побран тежащият 380 килограма двигател под малкия капак, са били необходими някои преработки. Например нов изпускателен колектор, промяна на положението на масления филтър, Отделният резервоар за масло на сухия картер е изместен пред челната стена, а акумулаторът е позициониран под шофьорската седалка. Тъй като разполагащият с 286 к.с. V8 мотор на 690 GE ускорява до 170 км/ч, автомобилът е оборудван със спирачната система на G 55 AMG. естествено подобна уникалност няма как да струва малко пари. Custom Manufacture са вложили 3000 работни часа в 690 GE. Изминали са три години, докато автомобилът бъде завършен. Затова и цената е шестцифрена.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин