PT Racing Simulator – първият български рейсинг симулатор


6
февр.
2020

Професионални състезатели и любители на моторспорта и компютърните симулации могат да тестват качествата на първия български симулатор до 9-ти февруари включително на пистата София Картинг Ринг. 

PT Racing Simulator е тренировъчно оборудване за пилоти, пресъздаващо виртуална реалност в максимално близки до реалните условия, които предлага едно състезание, в различни варианти – F1, GT сериите, DTM и други. Всеки желаещ може да пилотира чрез VR очила, реален волан с разновидности за различните категории, скоростен лост, педали и хидравлична ръчна спирачка. Самият симулатор притежава всички видове превключващи системи от моторспорта – шифтър, педал шифт и др. Пресъздава усещанията на пилотите, ускорението, спирането, центробежните, както и центростремителни сили. Реалното усещане, което може да бъде постигнато с PT Racing Simulator, е 95% доближено до това на рали състезателите. Това е и причината, поради която всички пилоти прекарват стотици часове в тренировки на симулатори преди да излязат на реална писта.  

Симулаторът дава възможност да избираш от различни видове трасета- пистови, планински и рали, както и конкретна писта, на която би искал да тестваш своите възможности. Използва се и реална база данни от състезателни автомобили, за да се получи абсолютно автентично и максимално близко усещане до това в истинските такива. Само с този симулатор може да управлявате болида на Айртон Сена, Макларън MP4-6, при това и по улиците на Монако.

Идеята е този продукт да бъде използван от състезатели и отбори за тренировки на достъпни цени, както и да се откриват нови таланти и да се подпомогне тяхното развитие. 

Моушън симулаторът е изцяло разработен от българина Борислав Богданов. Състезанията и моторспортът са негова страст още от детството. Баща му Николай Богданов, дългогодишен рали състезател, допринася за тази негова страст.

Повод за гордост е, че българското изобретение взе участие в Световния рали шампионат в Германия, през 2017 г., където най-добрите рали пилоти в света останаха впечатлени от реалните усещания и динамика, които предостави симулаторът. 

PT Racing Simulator е подходящ за всеки навършил 12 години, който обича високите скорости, и за всеки, който е готов да усети на 100% тръпката от това да се състезаваш на най-добрите писти в света. 

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >