PSA Group под проверка за вредни емисии

2604
2016

В рамките на проучванията за вредните емисии в автомобилния сектор, които се провеждат в момента, на 21 април Групата PSA беше посетена и сезирана от Генералната дирекция по конкуренция, потребление и борба с измамите (DGCCRF). Групата PSA потвърждава съответствието на своите автомобили по отношение на вредните емисии за всички страни, в които оперира. Групата PSA вярва в своите технологии и сътрудничи изцяло на компетентните органи.

От друга страна, групата PSA напомня ефикасността на системата за последваща обработка BlueHDI със SCR-катализатор, разположен в предната част на филтъра за твърди частци (FAP), позволяващ обработката на емисиите на азотните оксиди (NOx) от дизеловите двигатели. Тази технология се прилага от края на 2013 г. за всички дизелови автомобили Eвро 6 на Групата.

От ноември 2015 г. Групата PSA взе решение да предприеме подход на прозрачност към своите клиенти чрез публикуване на резултатите за разхода в реални условия, получени от протоколите за изпитването, съставени заедно с неправителствените организации Transport & Environment (T&E) и France Nature Environnement (FNE), с последваща проверка от Бюро Веритас.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин