PSA Group и ChangAn ще разработят нов еднотонен пикап


29
сеп.
2017

След рамковото споразумение, подписано на 7 юни, ChangAn Automobile и PSA Group правят следващата стъпкас подписването на споразумение за съвместно разработване на нова автомобилна платформа, която ще бъде внедрена в завода на ChangAn в Динчжоу, специализиран за лекотоварни автомобили, както и да разработят нов еднотонен пикап за двамата партньори.

Този нов автомобил ще отговаря на най-строгите регламенти в световен мащаб и ще посрещне очакванията на клиентите със силен дизайн и безкомпромисно качество и издръжливост. Като начало еднотонният пикап ще бъде предлаган на китайските клиенти и на отвъдморските пазари на PSA Group.

Пазарът на лекотоварни автомобили представлява 14 милиона автомобила в световен мащаб през 2016 г., а еднотонните пикапи са 18% от този пазар с годишен ръст от 5% в цял свят.

Г-н Патрис Лукас, изпълнителен вицепрезидент „Програми и стратегии“ в PSA Group коментира: „Този нов продукт, който допълва пикапа Peugeot лансиран наскоро в Африка, е в съответствие с основната стратегия за моделите автомобили на PSA Group и ще подкрепи завръщането ни в този растящ пазарен сегмент. Автомобилът ще допринесе за постигането на целите в плана Push to Pass, отнасящи се до лекотоварните автомобили, където стремежът е да се увеличат обемите с 30% до 2018 г. и да се утроят отвъдморските обеми до 2021 г.1”.

Г-н Мингшуе ЮАН, изпълнителен вицепрезидент „Сътрудничество и стратегии“ – ChangAn, добави: „Тази първа съвместна разработка на ново поколение еднотонен пикап е страхотна възможност за двете компании да атакуват китайския и отвъдморските пазари. Това е важен крайъгълен камък в едно дългосрочно сътрудничество между PSA Group и Chang’an.“

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин