PSA ще прави лекотоварни автомобили в Узбекистан

1705
2017

PSA Group и SC Uzavtosanoat решиха да създадат съвместно дружество с равно дялово участие – Uzbekistan PCA. Целта на това партньорство е изграждането на завод за производство на лекотоварни автомобили Peugeot и Citroën за превоз на пътници и товари в свободната промишлена зона на Джизак, разположена на 200 км от Ташкент в Узбекистан. Основният капитал на новото съвместно дружество ще е в размер на около 30 милиона евро с равно акционерно участие на двете компании. Общите инвестиции възлизат на около 130 милиона евро.

PSA Group ще предоставя нови технологии, интелектуална собственост и ще допринася за внедряването на модерни производствени процеси и организацията на обучението на служителите. Заводът ще работи в съответствие с модерните системи за производство, качество, снабдяване, доставка и продажби на Групата. Освен това, съвместното дружество обмисля възможността за местна доставка на минимум 50% от частите през първата година на производство чрез привличане на местни производители на части – 30 големи завода, собственост на SC Uzavtosanoat, и над 160 малки и средни предприятия.

Прогнозният максимален производствен капацитет е 16 000 автомобила на година, които ще се продават в Узбекистан и ще се изнасят в други страни. С население от над 32 милиона, Узбекистан има огромен потенциал за по-нататъшно развитие на промишленото производство и ръст на автомобилния пазар.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин