PSA с чиста съвест за вредните емисии

1501
2016

Резултатите от тестовете, извършени от техническата комисия под председателството на Министъра на екологията на Франция Сеголен Роаял, потвърждават липсата на каквито и да било отклонения при автомобилите на групата PSA Peugeot Citroën.

Тези тестове, проведени от френската организация UTAC, имаха за цел да подложат на проверка съответствието на автомобилите по отношение на нормите за вредните емисии. Резултатите показват целесъобразността на технологичния избор на PSA Peugeot Citroën що се отнася до обработката на емисиите от замърсители.

Тези първи резултати потвърждават ефикасността на системата BlueHDi със SCR-катализатор, разположен в пред филтъра за твърди частици, позволяващ обработката на азотни оксиди (NOx), отделяни от дизеловите двигатели. Тази технология се прилага от края на 2013 г. за всички дизелови автомобили Eврo 6 на Групата.

PSA Peugeot Citroën информира, че не е била обект на разследване от страна на Генералната дирекция по конкуренция, потребление и борба с измамите (DGCCRF).

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин