PSA публикува данни за разхода в реалния живот

1003
2016

PSA Peugeot Citroën изпълнява ангажиментите си за прозрачност към клиентите. Във връзка с международния автосалон в Женева през 2016 г. компанията публикува резултати от реалния разход на гориво за три модела. В автомобилната индустрия тази инициатива се провежда за първи път. Резултатите произтичат от процедура за тестване, установена в сътрудничество с две неправителствени организации, Transport & Environment (T&E) и France Nature Environment (FNE), и са одитирани от Bureau Veritas. Тази надеждна процедура потвърждава разхода на гориво при реална употреба от клиентите на PSA, както и резултатите от независимите клиентски проучвания.

През ноември 2015 г., когато медийното отразяване хвърли черна сянка върху автомобилната индустрия, PSA Peugeot Citroën реши да предприеме уникален подход, като публикува данни за реалния разход на гориво за своите автомобили с цел прозрачност към клиентите.

PSA Peugeot Citroën е първият производител на автомобили, който предприема такъв подход и днес публикува първите данни за разхода на гориво за три от своите най-популярни модела.

Измерванията бяха направени съгласно протокол, разработен съвместно с неправителствената организация Transport & Environment, по обществените пътища близо до Париж (25,5 км градски, 39,7 км извънградски и 31,1 км магистрала) и в реални условия на шофиране, по-специално с пътници и багаж на борда, пътни наклони и използване на климатици. Базиран на проекта на Европейския съюз за емисии от превозни средства при реални условия на шофиране, протоколът измерва разхода на гориво посредством монтирана в автомобила преносима система за измерване на емисии. Bureau Veritas, независим и международно признат орган, гарантира че протоколът се провежда в съответствие с техническите характеристики и че резултатите са точни и надеждни.

Първите измервания са сравними с тези, направени от клиентите (получени от независими проучвания на клиентите). Те показват, че процедурата, проведена съвместно с Transport & Environment, е научно обоснована и представителна за типичния водач на автомобил.

Тествани автомобили PEUGEOT 308
1.6l BlueHDi 120
S&S BVM6
CITROËN C4
GRAND PICASSO
1.6l BlueHDi 120
S&S BVM6
DS 3
1.6l BlueHDi 120
S&S BVM6
Разход, измерен по протокола
(л/100 км)
5,0 5,6 4,9
Разход, измерен
чрез проучвания на клиенти
(л/100 км)
5,0 / 5,1 5,5 / 5,7 5,1 / 5,3

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин