PSA продава една част от Opel?


4
юли
2018

Френският автомобилен концерн Peugeot Citroen (PSA) обмисля частична продажба на развойния център на Opel – така съобщи вчера френският ежедневник „Le Monde“. Продажбата би могла да засегне четири подразделения, в които работят общо 3980 служители, като е възможно да бъде осъществена още до края на годината. От PSA съобщиха, че засега не са взети категорични решения в тази връзка.

Opel трябва да излезе на печалба

PSA купи Opel през миналата година. Под ръководството на френския концерн марката със светкавица в емблемата си трябва да излезе отново на печалба след две десетилетия загуба. Неотдавна шефът на Opel Михаел Лошелер заяви, че развойният център на марката в Рюселсхайм трябва да играе важна роля в концерна PSA. Центърът имал капацитет и е получил нови компетенции с важност за целия концерн – например за разработка на задвижване с горивна клетка и за създаването на нова архитектура за лекотоварни модели.

За последно Opel се договори с концерна PSA за гарантиране на запазването на производствените мощности до 2025 г. Така от 19 000 служители концерна трябваше да напуснат най-много 3700 – по собствено желание. Според Opel вече има договорка с 3500 служители.

 

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >