PSA: не сме мамили за емисиите!


11
сеп.
2017

В отговор на новинарските публикации във френската преса, PSA Group посочва, че с нея не е бил осъществяван контакт от страна на съдебните органи. Групата е възмутена да научи, че информация е била предоставена на трети лица, докато PSA Group никога не е имала достъп до преписката, изпратена от DGCCRF до прокуратурата, което прави невъзможно за Групата да изложи своите аргументи.

PSA Group нееднократно е обяснявала своята стратегия относно настройките на двигателите. Тази стратегия се основава на употребата на автомобилите в реални условия от страна на нейните клиенти. Тя благоприятства ниските емисии азотен оксид (NOx) в градовете, като същевременно осигурява най-добрия баланс между NOx/ CO2 по извънградските пътища.

Тази ситуация вреди на репутацията на Групата и интересите на нейните 210 000 служители, на нейните клиенти и нейните партньори. PSA Group си запазва правото да подаде оплакване за нарушаване на конфиденциалността на разследването и на задължението на органите да пазят конфиденциалност.

PSA Group потвърждава, че:

  • Компанията спазва регулациите във всяка държава, в която развива дейност, и нейните автомобили никога не са били оборудвани със софтуер или системи, които отчитат наличието на тестове за съвместимост и активират устройство за третиране на вредните емисии, което би било неактивно при ползване от страна на клиента.
  • Компанията е единственият автомобилен производител в света, въвел напълно прозрачен подход относно разхода на гориво и емисиите CO2 на своите модели в реални условия на ползване. Този подход ще бъде разширен и по отношение на емисиите NOx до края на 2017 г. Резултатите от 400-те измервания, покриващи 60 модела (80% от европейските продажби) са налични на уебсайтовете на марките.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин