PSA настъпва в Индия

PSA Group и CK Birla Group подписват споразумения за създаване на съвместни предприятия за производство и продажба на автомобили и компоненти в Индия до 2020 г.

2701
2017

Церемонията по подписването, проведена на 25 януари, полага основите на дългосрочно партньорство между двете компании и представлява ключов момент от развитието на PSA Group в Индия – крайъгълен камък в стратегическия й план за развитие „Push to Pass“. CK Birla Group допълнително увеличава възможностите си в автомобилната индустрия и сектора за автомобилни компоненти в Индия.

Партньорството включва две споразумения за създаване на съвместни предприятия между PSA Group и дружества от CK Birla Group. Като част от първото споразумение PSA Group ще държи мажоритарния дял от съвместното дружество, основано с HMFCL, за сглобяване и разпространение на пътническите автомобили на PSA в Индия. Съгласно второто споразумение се създава съвместно дружество с участие 50:50 между PSA Group и AVTEC Ltd за производство и доставка на силови агрегати. И двата производствени обекта за сглобяване на автомобили и силови агрегати ще бъдат базирани в щата Тамил Наду.

Първоначалният производствен капацитет се определя на около 100 000 автомобила на година и ще бъде последван от нарастващи инвестиции в подкрепа на прогресивното разрастване на дългосрочния проект. Производственият капацитет за силови агрегати ще бъде съобразен с нуждите на местния пазар и глобалните OEM производители. Работата на производствените структури ще бъде подкрепена от значителна локализация, за да се постигне необходимата конкурентоспособност по отношение на разходите.

Това дългосрочно партньорство ще позволи и на двете компании да участват в ръста на индийския автомобилен пазар, който се очаква да достигне 8 до 10 милиона автомобила до 2025 г. спрямо настоящите 3 милиона през 2016 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин