PSA и nuTonomy сключват стратегическо партньорство за тестване на автономни автомобили в Сингапур

0405
2017

PSA Group и nuTonomy, водещият разработчик на софтуер за автомобили с автономно управление, обявиха стратегическо партньорство: nuTonomy ще интегрира своята усъвършенствана софтуерна система в новия SUV Peugeot 3008 за тестване на изцяло автономни автомобили в реални условия на шофиране в Сингапур. В началната фаза на партньорството nuTonomy ще инсталира своя софтуер заедно със специализирани сензори и изчислителни платформи в автомобили 3008, които са специално адаптирани за целта от екипите по иновации на PSA. nuTonomy очаква да завърши интеграцията на своята система за автономен автомобил това лято, като тестването в реални условия на Peugeot 3008 ще започне в Сингапур през септември.

Интеграцията на софтуера за автономно управление с хардуера на автомобила се разглежда от двете компании като изключително важна стъпка към масовото въвеждане на автономни автомобили. Това партньорство дава възможност на двете компании да анализират функционирането на системата за автономно управление, както и опита на потребителите на услугата за автономно управление по задание в градска среда.

Това сътрудничество засилва амбицията на PSA Group да стане предпочитаният доставчик на мобилност от клиентите в целия свят, както е посочено в стратегическия план на компанията „Push to Pass“, издаден през април 2016 г. Това сътрудничество, което се осъществява в рамките на програмата AVA (Autonomous Vehicle for All – Автономен автомобил за всеки) на PSA Group, цели да предложи решения за мобилност по задание, предлагащи пълна автономия.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин