/ PSA и Ford си партнират в мобилната свързаност

PSA и Ford си партнират в мобилната свързаност

След 15 години ползотворно сътрудничество в разработването на силови агрегати, PSA Peugeot Citroën и Ford разглеждат възможността за разширяване на сътрудничеството си в областта на свързаността на автомобилите.

Партньорите взеха решение да обединят усилия в разработването на следващото поколение стандарти за вградени инфоразвлечения (инфотейнмънт) и достъп до приложения от чужди разработчици. В рамките на това споразумение PSA Peugeot Citroën и Ford Motor Company ще проучват, в сътрудничество с Livio – дъщерна компания на Ford, възможностите за съвместно функциониране на технологиите SmartDeviceLink (SDL) и на приложенията Car Easy Apps (CEA).

SmartDeviceLink е платформа с отворен код, предназначена да улесни интегрирането на приложения за смартфони, предлагащи забавления, следене на трафика, информация за паркинг зони и други, в инфотейнмънт системата на автомобила. Тези приложения са леснодостъпни чрез функцията за гласово разпознаване, дисплея и арматурното табло на автомобила. Освен, че е изключително лесна за ползване, технологията SDL позволява на разработчиците да интегрират своите приложения, използвайки данните от автомобила, и да създават интегрирано взаимодействие с водача. Автомобилните производители могат да надграждат технологията SDL, за да интегрират приложения, опирайки се на собствените си интерфейси човек-машина и на взаимодействието с клиента.

Car Easy Apps е софтуерна платформа за обмен на защитени данни, насочена към създаването на екосистема от свързани приложения в автомобила. Обмяната на данни между автомобила, интелигентните устройства и облака предлага по-добро взаимодействие по време на шофиране, като предоставя нови възможности и услуги на клиентите. Също така тя предоставя възможности за създаване на нови услуги чрез екосистемата на продукта с вградена свързаност. Така достъпните в автомобила приложения ще бъдат контролирани и обезопасени, за да се гарантира уважението към личното пространство на клиента и правилното функциониране на автомобила.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин