Privacy Mode за обновеното Audi Q2


4
сеп.
2020

Audi направи фейслифт на Q2. На пръв поглед, след три години производство, изглежда, нищо съществено по модела не се е променило. При по-внимателно вглеждане обаче ще откриете, че по каросерията вече има повече извивки и ръбове. Audi нарична всичко това Polygone, а ние в AUTO BILD му казваме чисто и просто преработена предна броня с по-ръбести въздухозаборници. Площта под фаровете с нова графика на светлините и серийни LED-светлини е скосена напред. Опционално могат да бъдат поръчани матрични LED-фарове.

При фейслифта си Q2 е получило повече извивки и ръбове. Нова е и задната броня.

Singleframe радиаторната решетка след феслифта е станала по-малка. От ниво на оборудване Advanced между предния капак и решетката ще има три тесни елемента, които ще напомнят на Sport Quattro. Този дизайнерски похват вече ни е познат от А1. По отношение на дължината модернизираното Q2 е „пораснало“ с 2 см до 4,21 м. Новата задница на фейслифта е „напасната“ към предницата с нови въздухозаборници. „Загатнатият“ дифузьор е преработен. За фейслифта Audi предлага пет нови цвята – сред които и новото „ябълково зелено“.

От Audi са обновили преди всичко инфотейнмънт системите и електронните асистенти.

Инфотейнмънт и асистиращи системи

Промените в интериора засягат преди всичко инфотейнмънта и асистиращите системи. Дюзите на вентилацията и скоростният лост са получили нов дизайн. В бъдеще клиентите няма да могат да поръчват алкантара, вместо нея от Audi предлагат микфоразерния материал Dinamica. По отношение на инфоразвлекателната система от Инголщат действат напълно в духа на времето. Новият Privacy Mode ще блокира изпращането на данни извън Q2. Потребителите обаче ще могат да разчитат на системата Audi connect Remote & Control. В комбинация с мобилното приложение на Audi тя ще позволява на собствениците на автомобила да го заключват от разстояние, както и да проверяват оставащия с наличното в резервоара гориво пробег.

LED-фаровете стават серийни, а опционално можете да поръчате и матрични светлини.

Първите бройки от обновеното Q2 ще бъдат при клиентите в началото на октомври 2020. Цените за Германия ще стартират от около 54 000 лв. В началото Audi ще предлага единствено двигател 1.5 ТFSI със 150 к.с. и 6-степенна ръчна скоростна кутия, а като опция – и 7-степенна трансмисия с два съединителя. Към края на годината ще се появят и други моторизации – дизелови и бензинови, както и 4х4-модификации.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин