Premium Concept за Qashqai и X-Trail

2402
2016

Nissan ще представи две специални версии на най-продаваните си кросоувъри – Qashqai и X-Trail, по време на започващото другата седмица автомобилно изложение в Женева. Двата автомобила са наречени Qashqai Premium Concept и X-Trail Premium Concept. Макар да са отделни модели, цветовете, материалите и темите, с които се характеризират, ги превръщат в неповторима двойка. Qashqai Premium Concept е създаден от Nissan Design Europe (NDE), разположен в сърцето на Лондон, докато X-Trail Premium Concept е дело на Nissan Global Design Centre (GDC) в Япония.

Използвайки модерния черен мат като свой основен цвят, Qashqai Premium Concept комбинира дизайн и нови материали. Висококачествените, златисто-медени детайли акцентират върху различни точки на купето – по колесните арки, около линията на прозорците, в светлинните блокове на фаровете и релсите на покрива – контрастирайки силно с черното, подсилвайки по този начин динамичния силует на екстериора. Той допълнително е подчертан от автентичния карбон, използван в долните секции, както и от дръзкия технически детайл на машинно обработените 20-инчови джанти. Броните и страничните прагове добавят общо впечатление за спортни способности и вградено качество. Оптимизираната „V-motion“ радиаторна решетка придава острота на предницата.

В рязък контраст със своя събрат, X-Trail Premium Concept използва матова бяла боя за свой основен цвят. Предният капак и покривът са изработени от тъмночерен матов карбон, придаващ на автомобила истински премиум, но едновременно мощно излъчване, както и усещане за лекота. Големият контраст между бялото и черното подчертава линията, която започва от „V-motion“ радиаторната решетка, минава през капака на двигателя, отстрани и завършва в задната част на колата. Този контраст отразява и здравата „go-anywhere“ природа на приключенския X-Trail. Предната защитна решетка е изпълнена в златист меден цвят, привличайки погледите върху себе си, повишавайки усещането за защита и фокусирайки върху 20-цоловите джанти. В черен гланц са боядисани веждите на калниците и елементи от купето, изискан щрих, който издига X-Trail над другите приключенско-ориентирани кросоувъри.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин