PR.STELLANTIS: името на обединението между FCA и PSA

2007
2020

Правейки огромна стъпка, по пътя към приключване на своето равнопоставено сливане, както е дефинирано в Споразумението за обединение, обявено на 18 декември 2019 г., Peugeot S.A. („Groupe PSA“) и Fiat Chrysler Automobiles N.V. („FCA“) (NYSE: FCAU / MTA: FCA) обявиха, че корпоративното име на новата група ще бъде STELLANTIS. STELLANTIS произхожда от латинския глагол „stello“, който означава „озарявам със звезди“. То черпи вдъхновение от този нов и амбициозен съюз на легендарни автомобилни марки и силни корпоративни култури, които в обединението си създават един от новите лидери на следващата ера на мобилност, като същевременно запазват цялата изключителна стойност и ценности на отделните си части.

Stellantis ще комбинира мащаба на наистина глобален бизнес с изключителния обхват и дълбочина на талант, ноу-хау и ресурси, които могат да осигурят решения за устойчива мобилност през идните десетилетия. Латинският произход на името отдава почит на богатата история на компаниите основатели, а асоциацията с астрономията улавя истинския дух на оптимизъм, енергия и обновяване, задвижващ това сливане, което ще промени бранша.

Процесът по избора на новото име започна малко след като бе обявено Споразумението за обединение, като висшето ръководство на двете компании участва активно през цялото време, с подкрепата на Publicis Group.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин