Porsche Taycan Turbo се блъска с почти 200 км/ч на кръгово движение

1710
2020

В Турция разполагащо с 680 к.с. Porsche Taycan Turbo катастрофира по нелеп начин. Електрическото Porsche се удря със скорост от почти 200 км/ч в кръгово движение. Вижте видеото!

От 0 до тотална щета за 20 секунди: в Турция едно сребристо Porsche Taycan Turbo самокатастрофирало по доста нелеп начин. Електромобилът с 680 к.с. вероятно се е оказал прекалено „голяма лъжица за устата на водача“! Porsche Taycan е първият сериен електромобил на производителя на спортни коли, като се доставя на клиентите едва от няколко месеца. Електрическият седан се предлага в три изпълнения: Taycan 4S, Taycan Turbo и Taycan Turbo S. Сега изглежда, че има един Taycan Turbo по-малко!

Разполагащото с 680 к.с. Taycan Turbo е катастрофирало в турския град Газиантеп. Всъщност ударът е можел да бъде избегнат. Сценарият ни е известен от голям брой видеофайлове: водачът иска да впечатли своите пасажери с мощта на 680 конски сили и ускорява по улица с хубав асфалт. Taycan Turbo взема спринта до 100 км/ч за 3,2 секунди, но водачът продължава да дава газ, окуражаван от возещия се до него в колата.  

Taycan ще може да бъде ремонтиран

Малко преди нелепата катастрофа скоростомерът показва 188 км/ч – водачът започва да спира едва тогава. Изглежда доста късно, тъй като Porsche Taycan навлиза с недозавиване в кръгово движение и след това се се удря в два бордюра, преди да спре. За щастие пасажерите не са пострадали, но струващото в Германия 300 000 лв. Taycan Turbo е имало и по-добри дни: предната броня е счупена, активният преден капак се е повдигнал. Макар и на пръв поглед да не изглежда толкова зле, това Porsche е понесло значителни щети по дъното на автомобила, а вероятно и по окачването. Разходите за ремонт в такъв случай на самонадценяване сигурно ще надхвърлят 20 000 лв. Каква е поуката? Моля, не ускорявайте и не се движете с висока скорост по улиците на града – още по-малко, за да впечатлите хората, които возите в колата.

Ето видеото:

https://www.youtube.com/watch?v=2mk1-Oq5FLo&feature=emb_logo

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин