Нашите съвети » Porsche Taycan 4S – 352 км със 130 км/ч по магистралата

Porsche Taycan 4S – 352 км със 130 км/ч по магистралата

2104
2022

Това, което производителите на електромобили обещават като пробег, не може да бъде изпълнено от автомобилите при обичайното темпо по магистрала. Или пък все пак е възможно? В нашия голям тест на 28 модела при скорост от 130 км/ч по магистралата ще разберете, колко километра може да измине всеки от изпробваните от нас електромобили с едно зареждане на батерията!

Шоковите цени на горивата, предизвикани от войната на Путин в Украйна, направиха електромобилите значително по-интересни: Междувременно цената на тока за електромобилите е наполовина по-евтина в сравнение с цената на един литър гориво (в Германия)! Затова не е учудващо, че все по-голям брой водачи се интересуват от електромобили.  Доверие буди и фактът, че батериите стават все по-големи. Докато капацитетът им расте, страхът от недостатъчния пробег у водачите намалява.

Въпреки това обаче темата за пробега при автомобилите е все още една от най-наболелите. Все пак междувременно електромобилите съвсем спокойно се справят с пътуване до работата и обратно до вкъщи. Някои са напълно подходящи и за пътуване на дълги разстояния, тъй като зареждането им става бързо.

Porsche Taycan 4S: 352 км

Porsche Taycan 4S: едва ли има по-подходящ модел за каране по магистралата от притежаващия батерия Performance Plus и опционална функция за бързо зареждане с 270 вместо 225 кВт. (доплащане от 13 000 лв.). Максималната му скорост е 250 км/ч, а капацитетът на батерията му е 83,7 кВтч. Благодарение на нея Taycan може да измине с постоянна скорост от 130 км/ч пробег от 352 километра. От Porsche посочват пробег за дълъг път от 365 км – разликата е съвсем незначителна! С голямата си батерия цената на това Porsche е 225 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ