Porsche Panamera Sport Turismo: eдно табу по-малко

0203
2017

Porsche показа Panamera Sport Turismo – в бъдеще хората, които обичат марката от Цуфенхаузен и едновременно с това и практичността, няма да бъдат раздвоявани в избора си на модел. (Почти)комбито е с дължина 5,05 метра и широчина 1,93 метра, а макар че линията на покрива не е толкова скосена, колкото при лимузината, височината на новия модел е 1,43 метра.

До средната колона Sport Turismo е идентичен с лимузината. Линията на покрива завършва със спойлер, а задействащият се електрически заден капак се вписва много добре в общата картина. Предимството на Sport Turismo по отношение на практичността: всъщност то се изразява в само 20 литра по-голяма вместимост на багажника в сравнение с тази на лимузината (520 литра). Единствено формата на задния капак може да донесе предимства във всекидневието с по-лесното си товарене. Ако сгънете задните седалки, то Panamera Sport Turismo ще побере 1390 литра . Задната облегалка се сгъва съотношение 40:20:40.

Двойното задвижване е серийно в Sport Turismo, като освен това Porsche са оборудвали всички S-версии на комбито с въздушно окачване. Останалото е същото като в лимузината, единствената новост е системата Porsche InnoDrive с темпомат..

Комбито на Panamera ще бъде задвижвано от повечето двигатели на лимузината: Panamera Sport Turismo 4 (330 к.с.), Panamera Sport Turismo 4S (440 к.с.), Panamera Sport Turismo 4S Diesel (422 к.с.), Panamera Sport Turismo E-Hybrid (462 к.с.) и Panamera Sport Turismo Turbo (550 к.с.). 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин