AUTO BILD България / Porsche Panamera с карбоновия подпис на Mansory

Porsche Panamera с карбоновия подпис на Mansory

Швейцарската тунинг фирма Mansory е създала истинско бижу с проекта си на базата на Porsche Panamera. То е получило не само огромна доза карбон, но и увеличение на „конете”


24
окт.
2017

Карбон докъдето ти стига погледът – явно това просто мото са следвали от Mansory при Porsche Panamera. Баровците по цял свят добре знаят, че швейцарците са направо деятели на изкуството, когато става въпрос за компоненти от въглеродни нишки – те са запазена марка на фирмата. Mansory дава на Porsche Panamera аеродинамичен пакет с „раздути” калници, под които се спотайват 22-цолови джанти, както и нови прагове и комплект брони. Особено силно впечатление правят въздухозаборниците, спойлерът и дифузьорът, както и капакът на двигателя с видим карбон. Боята „Candy Red“ създава силен контраст и още по-силно подчертава елементите от материала на Формула 1. Швейцарците не пропускат да преработят и интериора, където променят волана, скоростния лост, седалките и арматурното табло със сериозно количество карбон. Върхов акцент са жълтите декоративни шевове и лайстни.

Естествено, оптичният тунинг по Mansory Panamera не е всичко: с оптимизация на ECU-то, спортен въздушен филтър и специална ауспухова система са „изстискани” допълнителни конски сили и нютонметри. При Panamera 4S с 2,9-литровия V6 това означава 475 к.с. и 590 Нм. Така вероятно постижението на серийната модификация – 4,2 сек за спринта от 0 до 100 км/ч, ще бъде подобрено, а максималната скоросто ще надхърля 286 км/ч.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин