Porsche oбяви името на втория си пилот за Формула E


25
юли
2019

След включването на Андре Лотерер във втория кокпит на Porsche за Формула E, пилотският тандем за сезон 2019/2020 на Шампионата Формула Е на ABB FIA е определен: Нийл Яни и Андре Лотерер ще бъдат редовните пилоти в първия сезон на заводския тим на Porsche във Формула E.

Германецът е заводски пилот на Porsche от 2017 г. и е активен също в състезателните серии с електрически автомобили от сезон 2017/2018. Той донесе две места на подиума за Techeetah през своя първи сезон във Формула E и завърши на 8-мо място в общото класиране. А през сезон 2018/2019 на Шампионата Формула E той завоюва нови две места на подиума за тима на DS Techeetah във Формула E и завърши сезона в Ню Йорк миналия уикенд, като финишира на 8-мо място в класирането на пилотите.

Андре Лотерер започва кариерата си в моторните спортове в картинг състезания в много ранна възраст. По-късно следва традиционното преминаване към състезания с едноместни болиди. След една година като тест пилот във Формула 1 (2002) Япония става новият център в неговия живот: Лотерер пилотира по едно и също време във Формула Нипон (сега Супер Формула) и в Супер GT. Той се появява отново в Европа чак през 2009 г. Побеждава в 24-те часа на Льо Ман три пъти и печели титлата в Световния шампионат по издръжливост веднъж. Човекът, роден в Дуйсбург, продължава кариерата си и в състезанията с едноместни автомобили в Япония. През 2014 г. участва за кратко във Формула 1 с Caterham. 

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин