AUTO BILD България / Porsche 911 GT3 R: бруталната „пистарка“ за 900 хил. лева

Porsche 911 GT3 R: бруталната „пистарка“ за 900 хил. лева


13
май
2018

Само преди няколко седмици Porsche тестваше възможностите на прототипа 911 GT3 R на Монца, а сега звярът за писта отпразнува официалната си премиера. Готов за сезон 2019, расовият спортен автомобил е базиран на шосейния 911 GT3 RS и използва почти идентичен 4-литров редови „шестак“ със секвенциална шестстепенна трансмисия. Без ограниченията атмосферният двигател развива 542 к.с. и предлага по-широк оборотен диапазон.

В сравнение с предшественика, моделът за 2019 е претърпял промени по аеродинамиката, също така е увеличена и обиколката на предните колела от 650 на 680 мм и е поставенo най-новото окачване с двойни носачи на Porsche.

Инженерите са подобрили спирачната система и са „освободили“ в по-голяма степен антиблокиращата система. Отпред има алуминиеви апарати с шест бутала, които „захапват“ вентилирани дискове с размер 390 мм. В задната част от Porsche са сложили апарати с четири бутала и дискове с диаметър 370 мм.

Сигурността също е подобрена с нова седалка тип „корито“ с 6-точков предпазен колан. Регулируемите педали и оптимизираният център на тежестта за позицията на водача също допринасят за безопасността. Също така шофьорската врата съдържа компоненти от алуминий и карбон с абсорбираща енергията пяна, за да служи като предпазващ елемент при удар.

За по-лесно зареждане на 120-литровия резервоар и по-малко време в бокса, 911 GT3 R може да бъде зареждан и от двете страни в зависимост от конфигурацията на пистата. Всички прозорци са направени от поликарбонат, а предният и задният капак, покривът, вратите и калниците са от карбон за възможно най-ниско тегло.

Спартанският кокпит е перфектно адаптиран към нуждите на водача, също така за пръв в 911 GT3 R има климатик, свързан директно към седалката и каската на пилота. Porsche вече приема поръчки за модела срещу сумата от 900 000 лева, като доставките започват през декември.

Още по темата

Card image cap
Пускат магистралата от границата със Сърбия до Ниш

1
авг.
2017

До края на 2017 г. магистралата от Ниш до границата ще бъде готова, става ясно от изказване на сръбския президент Александър Вучич

Card image cap
Tesla изгоря мистериозно във Франция

16
авг.
2016

Отново изгоря Tesla Model S, този път при тест драйв във Франция. Причината е неясна.

Card image cap
Jaguar XJR575 хвърля ръкавицата на S 63 АМG

24
юли
2017

Най-мощният XJ в историята развива 575 „коня“ и максимален въртящ момент 700 Нм

Card image cap

В последния брой:

Архив >