Porsche 718 Cayman GT4 MR: върховният Tracktool


2
апр.
2021

В Manthey Racing познават Porsche и автомобилния спорт като никой друг. Екипът на компанията вече има шест победи в „24 часа на Нюрбургринг” зад гърба си. Затова не е изненада, че тунинг проектите на MR за обществените пътища също са изцяло ориентирани към т.нар. Trackdays и клубните състезания. Последният проект на фирмата е Porsche 718 Cayman GT4 MR, който Manthey Racing направи още по-безкомпромисен с различни съставки от моторспорта.

Мощността на 4-литровия боксер остава същата

Тунинг китът не вдига мощността – 4-литровият шестцилиндров боксер остава без промени и генерира 420 к.с. и 420 Нм въртящ момент в GT4 MR. По-добрите времена за обиколка се постигат с други компоненти. Поставено е регулируемо алуминиево окачване с байпаси на амортисьорите. Новите спирачни накладки и стоманените спирачни тръбопроводи на предната и задната ос трябва да подобрят спирането и да не позволяват фейдинг. Поставени са ковани джанти BBS с размери 8,5 и 11×20 цола, които според Manthey Racing намаляват теглото общо с 11,3 килограма.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ОБЯВИ ЗА УПОТРЕБЯВАНИ PORSCHE CAYMAN В НАШАТА ОНЛАЙН БОРСА

Gurney Flap, новото антикрилото и елемент за отвеждане на въздуха подобряват аеродинамиката и увеличават аеродинамичното притискане. Защитна решетка е поставена на предния въздухозаборник. Единствено новата тапицерия на седалките в класическата пепитена шарка не допринася за подобряване на динамиката. Всички модификации могат да бъдат поръчани веднага, но Manthey Racing разкрива цени само при индивидуално запитване. Иначе базово Porsche 718 Cayman GT4 струва около 194 000 лева.

Джантите BBS намаляват теглото и се предлагат в сребрист, черен и титаниев цвят (на снимката).

Още по темата