/ Porsche 718 вече разполага с легендарния цвят Ruby Star и нови специални пакети

Porsche 718 вече разполага с легендарния цвят Ruby Star и нови специални пакети

Свежи цветове и пакети с хармонични контрасти характеризират новите спортни автомобили Porsche 718 Boxster Style Edition и 718 Cayman Style Edition. И двата модела с централно разположен двигател винаги са означавали идеална комбинация от удоволствие при шофиране и ежедневна практичност. Сега със Style Edition, Porsche представя ексклузивен вариант за клиентите, които отдават особено значение на впечатляващия автомобилен дизайн. Това е особено видно при избора на външния цвят Ruby Star Neo, който представлява модерна интерпретация на цвета Ruby Star на легендарното Porsche 911 Carrera RS от поколение 964.

Ексклузивни детайли отличават моделите

Дори ако клиентите на Porsche изберат своите модели Style Edition в цвят, различен от Ruby Star Neo, новите варианти са ясно различими. Например те разполагат с 20-цолови джанти 718 Spyder в силно гланциран черен цвят, а тасовете на джантите съдържат пълноцветната емблема на Porsche. Моделите Style Edition са разпознаваеми също по своите черни спортни ауспуси и надписа „Porsche“ в силно гланциран сребрист цвят отзад. При 718 Boxster Style Edition надписът „Boxster“, гравиран над страничните стъкла, е добавен и на мекия покрив като ексклузивен етикет. Клиентите могат да избират между два пакета с контрастни цветове 718 Style Edition без допълнително заплащане: един в черно и един в бяло. И двата съдържат декоративни ленти на капака на багажното отделение отпред и надпис „Porsche“ отстрани, както и съответно черни и бели силно гланцирани покрития на боята за джантите и моделните обозначения отзад. Вътре моделите Style Edition се отличават с кожен пакет в черен цвят, включително контрастен шев в цвета на тебешир, осветени панели на праговете на вратите от неръждаема стомана и логото Porsche на подглавниците.

6-степенната механична трансмисия е серийна

По отношение на силовия агрегат и шасито моделите Style Edition не се различават един от друг. И двата са базирани на базовите версии на 718 Boxster и 718 Cayman с двулитров боксерен двигател 220 kW (300 к.с.) зад седалките. Четирицилиндровият двигател с турбокомпресор генерира 380 Нм въртящ момент и със стандартно оборудваната при моделите Style Edition 6-степенна механична трансмисия постига ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,1 секунди (с опционалната 7-степенна трансмисия PDK: 4,7 секунди). Независимо от избраната трансмисия, и двата модела достигат максимална скорост от 275 км/ч. Porsche 718 Boxster Style Edition и Porsche 718 Cayman Style Edition вече са налични за поръчка на цена от 141 407 лева (Boxster) и 137 417 лева (Cayman).

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин