Porsche ще продължи да произвежда ДВГ

0507
2022

Шефът на Porsche Оливер Блуме: „Ще заложим на две задвижвания – електрическа мобилност и екологични горива.“ Алтернативата на конвенционалните горива била необходима, за да намери решение за над 1 милиард автомобили по света.  

Porsche ще продължи да произвежда двигатели с вътрешно горене – независимо от забраните! Производителят на спортни автомобили няма да се откаже от производството на двигател с вътрешно горене и след  възможното им спиране през 2035 г. 

„Porsche залага на две задвижвания: електрическа мобилност и екологични горива. Електрическата мобилност е приоритет от най-висока степен за нас“, заяви шефът на Porsche Оливер Блуме през BILD am SONNTAG.

След това продължи: „Същевременно ще продължим да произвеждаме модерни двигатели с вътрешно горене. 911 е търсен от клиентите повече от всякога. През следващите години ще предложим за 911 спортна хибридизация.“

Електрическата мобилност е важно нещо. В света обаче има над 1 милиард автомобили с двигател с вътрешно горене. Екологичните горива са ефективно и допълващо решение. С електрическите горива бензиновите мотори могат да се движат почти CO2-неутрално.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин