Porsche удължава гаранцията поради кризата с коронавируса

0405
2020

Porsche удължава гаранцията на нови автомобили с още три месеца за всички коли с гаранция, изтичаща между 1 март 2020 г. и 31 май 2020 г. Тази мярка е безплатна за клиентите и е валидна в цял свят. Така производителят на спортни автомобили отговаря на кризата с коронавируса, която значително ограничи работата в много Porsche центрове от март насам. Тя е валидна и за клиенти, които вече са закупили гаранция Porsche Approved, удължаваща гаранцията за нов автомобил след изтичането й. Ако гаранцията Porsche Approved започва в гореспоменатия период, тя също ще бъде удължена с три месеца.

„Нашата крайна цел е да предизвикаме ентусиазъм у клиентите си – това включва предоставянето на изключително обслужване, особено в трудни времена“, казва Даниел Шукрафт, ръководител на отдел Следпродажбено обслужване в Porsche AG. „Ето защо решихме да въведем единно и небюрократично решение в цял свят. Клиентите не трябва да правят нищо, Porsche центровете ще вземат предвид удължението автоматично.“

Новата дата на изтичане на гаранцията ще се изчислява от края на настоящия период. Ако гаранцията за нов автомобил изтича на 20 март 2020 г. например, удължението ще бъде приложимо за още три месеца до 20 юни 2020 г. Гаранция за нов автомобил, която е трябвало да изтече на 15 май 2020 г., ще бъде удължена до 15 август 2020 г. 

Гаранцията за нов автомобил винаги е валидна за минимум две години и започва от деня, в който автомобилът е доставен на клиента. Гаранцията Porsche Approved за употребявани автомобили покрива период от поне 12 месеца – с опция за удължаване. Гаранционен иск може да бъде подаден към всеки партньор на Porsche в цял свят.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин