Porsche-то на Кен Блок – с 1400 к.с.

2505
2022

С това розово Porsche Кен Блок иска да спечели надпреварата „Race to the Clouds“ през юни. Дизайнът на това 911 напомня на една легенда. Информацията!

Откачен, брутален, прекален – това може би са първите думи, които ще ви дойдат на ум, когато видите това Porsche Hoonipigasus. Не се учудваме, че е така. Нито Кен Блок, нито Hoonigan са известни със семплите си модели. На 26-ти юни 2022 г. рали-пилотът ще участва с  Hoonipigasus в надпреварата „Race to the Clouds“ на известния Пайкс Пийк. И впечатляващият дизайн на това Porsche не е избрано случайно за целта.

Розовият лак напомня силно за „прасенцето“. Един от най-известните модели на Porsche на всички времена — Porsche 917/20 от 1971 г., за да бъдем по-точни. Каросерията на Hoonipigasus е заимствана от Porsche 911 от Typ 964.

От него обаче не е останало кой знае колко много. Hoonipigasus притежава много по-големи преден сплитер и дъги на калниците: отзад е разположен може би най-големият спойлер, с който е оборудвано 911!

Средно разположеният двигател на Hoonipigasus е с 1400 к.с.

Колкото и атрактивен да е дизайнът на Hoonipigasus, ядрото му е 4-литровият средноразположен двигател с битурбо. Това Porsche разполага с 1400 к.с. при тегло от само 1000 кг. Двойното задвижване на Porsche-то-прасенце трябва да му помогне при катеренето по пистата.

За рали-пилота и известен дрифтър тазгодишното състезание „Race to the Clouds“ няма да е първото на тази писта. През 2005 г. той опита изкачването на Пайкс Пийк с рали-автомобил на група N, а от 2017 г. Кен Блок стартира с разполагащия също 1400 к.с. Ford Mustang Hoonicorn RTR V2. Тъй като Ford-ът е замислен за дрифт, а не за автомобилни състезания, Блок никога не се е надявал да спечели. Сега обаче нещата могат да изглеждат другояче в края на юни с Porsche Hoonipigasus!

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин