Porsche се връща в 1993 с юбилеен Boxster


13
ян.
2021

За 25-ия рожден ден на Boxster Porsche пуска лимитирана специалнa версия на модела. Тя се казва Boxster 25 Years и е базирана на Boxster GTS 4.0. Спортният автомобил е в цветовете на първия прототип от 1993 година. А това означава: боя в цвят сребрист металик и акценти в „неодим“, тон между меден и златист. Част от предната броня, въздухозаборниците отстрани, надписите и спиците на 20-цоловите джанти са боядисани в този цвят. Капачката на резервоара с логото на Porsche идва от гамата Exclusive Design на марката и подобно на изпускателните тръби е изработена от алуминий. Освен в сребрист металик, Porsche предлага специалния модел още в черен и бял металик. Точно като при концепцията, и тук откриваме тъмночервен интериор и червен гюрук с щампа „Boxster 25“. Ако това ви идва прекалено „крещящо“, и двата елемента могат да бъдат поръчани в черно. Електрически регулируеми спортни седалки и GT спортен волан от кожа са винаги на борда, както и акценти от полиран алуминий и лайстни на праговете, на които пише Boxster 25.

Както и при първия прототип на Boxster от 1993 г., и тук има тъмночервен кожен интериор.

Мощност като в GTS 4.0

Нищо не се е променилo по отношение на мощността: подобно на стандартния модел GTS 4.0, и специалният Boxster също разполага с 4-литров 6-цилиндров боксер с 400 к.с. Превключванията на предавките се извършват с помощта на ръчна шестстепенна скоростна кутия или от PDK с два съединителя. Динамиката остава на същото ниво: благодарение на стандартния пакет Sport Chrono, Boxster 25 Years с PDK ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,0 секунди и развива максимално 293 км/ч. И тук ще разчитате на спортно окачване с електронно регулируеми амортисьори, по-ниско с 10 мм, както и на система за векторно разпределение на тягата.

Техника от GTS 4.0 под ламарините: шестцилиндров боксер с 400 к.с.

Лансиране на пазара и цена

Porsche Boxster 25 Years ще бъде пуснат в серия от 1250 бройки и ще бъде при дилърите от края на март 2021 г. Porsche, естествено, иска доплащане за специалния модел. Цените започват от 190 000 лева. За сравнение: Boxster GTS 4.0 се предлага за малко под 170 000 лева.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >