Новини » Porsche разширява моделната гама на Taycan

Porsche разширява моделната гама на Taycan

2101
2021

С новия Taycan Porsche лансира четвъртия вариант на своя първи изцяло електрически спортен седан. Новият модел се нарежда до Taycan Turbo S, Taycan Turbo и Taycan 4S. Той е със задно задижване и се предлага с два размера на батерията: със стандартната батерия Performance новият базов модел предоставя до 300 кВт (408 к.с.) в режим с Launch Control; това вдига мощността до 350 кВт (476 к.с.) с опционалната батерия Performance Plus. Номиналната мощност е съответно 240 кВт (326 к.с.) или 280 кВт (380 к.с.).

Като най-младия член на моделното семейство, Taycan включва от самото начало новите характеристики, въведени в другите версии при смяната на моделната година. Например функцията Plug & Charge позволява удобно зареждане и плащания без необходимост от карти или приложение: веднага след включване на зарядния кабел Taycan установява криптирана комуникация със съвместимата с Plug & Charge зарядна станция. След това процесът на зареждане започва автоматично. Плащанията също се обработват автоматично.

Както при другите варианти, опционалното оборудване включва цветен Head-up дисплей и бордово зарядно устройство с капацитет на зареждане до 22 kW. С Functions on Demand (FoD) водачите на Taycan могат да купуват различни допълнителни функции за комфорт или асистенция, когато е необходимо. Алтернативният вариант е да ги запазват за ограничен период. Това е възможно след доставянето на автомобила както и за оригиналната конфигурация на спортния автомобил. Активирането онлайн означава, че не е необходимо да се посещава сервиз. Към настоящия момент това е възможно за системата за интелигентно управление на пробега Porsche Intelligent Range Manager (PIRM), системата за електрическо сервоусилване Power Steering Plus, активния асистент за придържане в лентата Active Lane Keeping Assist и за функциите Porsche InnoDrive.

Батерия Performance с капацитет от 79,2 кВтч се предлага като стандартно оборудване. Батерия Performance Plus се предлага като допълнителна опция. Нейният капацитет е 93,4 кВтч. Пробегът съгласно WLTP е съответно до 431 или до 484 километра.

Taycan ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,4 секунди с всяка от двете батерии. Максималната скорост също е 230 км/ч при двете конфигурации, докато максималният капацитет на зареждане е до 225 kW (батерия Performance) или до 270 kW (батерия Performance Plus). Това означава, че и двете батерии могат да бъдат заредени от 0 до 80% за 22,5 минути и че енергията за следващите 100 километра се получава само след пет минути.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин