Porsche пуска новия 718 Cayman

2504
2016

Първото впечатление след сядане в новия Cayman: платът на тапицерията залепва за гърба ти, докато страничните кожени части на седалката ти дават отлична странична опора. Тези седалки се предлагат за първи път опционално за Cayman и Boxster. Sport-Tex е името на текстилното оборудване, а цената му е около 6000 лв. Навремето такива седалки са се предлагали в почти всеки спортен автомобил.

С новия удобен волан с три спици в 718 усещаме атмосферата на  918 Spyder. Горната част на арматурното табло и вентилационните дюзи на Cayman също са нови, а това внася свежест в интериора на модела със средно разположен двигател. Тъчскрийнът владее системата Apple CarPlay, а ние вече изпробвахме как функционира.

Също както и обновеното 911 спортистът със средно разположен мотор изглежда доста внушително. По-големите вентилационни отвори и ксеноновите фарове с интегрирани LED дневни светлини в предницата са нови. Сега 718 Cayman е оборудван със спирачната система на Cayman S. Задницата също е обновена – сега тя има лакирана лайсна с надпис Porsche между задните светлини.

Чао на атмосферния 6-цилиндров двигател – сега в Cayman вече работи 4-цилиндров боксерен турбомотор. Неговата мощност е с 25 к.с. по-голяма от тази на предшественика му – тоест 300. Въртящият момент от 380 Нм е на разположение от 1950 об/мин. Разходът на гориво ще бъде 6,9 литра (с трансмисия PDK). От септември 718 Cayman ще бъде новият базов модел на Porsche с цена от около 103 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин