AUTO BILD България / Porsche представи Bio-Cayman / Page 2

Porsche представи Bio-Cayman


4
ян.
2019

Така 718 Cayman GT4 се повява на пистата дори преди „уличната“ модификация на GT4. „Това е значително предимство, тъй като по този начин определени аспекти, важни в моторспорта, биха могли да бъдат изчистени за серийната версия“, смята мениджърът. „Колегите успяха да свършат отлична работа най-вече по отношение на аеродинамиката.“

Новият GT4 Clubsport ще бъде предлаган в два варианта: Trackday-версия, която ще струва 268 000 лв., както и версия Competition за 314 000 лв. 3,8-литровият боксер вече развива 385, а не 425 конски сили и новият модел e с 2 сек на обиколка по-бърз на „Монца“ (по данни на Porsche). Двигателят се развърта максимално до 7800 об/мин и достига максималния си въртящ от 425 Нм при 6600 об/мин. За да няма проблеми в завоите, мазителната система е със сух картер.

Мощността бива предавана към задните колела с помощта на 6-степенна PDK-трансмисия, а двумасовият маховик е усилен. От Porsche са предвидили всички задължителни за състезателен автомобил реквизити като ролбар, осигурителни ключалки за предния и задния капак, седалка Recaro по изискванията на FIA, система за повдигане на въздух и др. Спортната изпускателна система е проектирана да издържа на по-големи натоварвания, а при варианта Competition има специална система за разпределение на спирачното усилие между предната и задна ос. Арматурното табло идва директно от Cosworth.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >