Porsche поставя нов рекорд на Нюрбургринг


24
юни
2021

Porsche постигна нова рекордна обиколка за одобрени за движение по обществените пътища серийни автомобили на 20,8-километровата писта Нюрбургринг-Нордшлайфе с 911 GT2 RS, оборудван с Manthey Performance Kit. Най-доброто време от 6:43.300 минути беше постигнато на 14 юни, в присъствието на нотариус, с развойния пилот на Porsche Ларс Керн зад волана на 911 GT2 RS с мощност 515 kW (700 к.с.). Новият комплект Performance Kit беше разработен като част от тясно сътрудничество между инженерите на Porsche във Вайзах и специалистите на Manthey в Мойшпат. Предназначените за пистата компоненти на Porsche Tequipment се продават в центровете на Porsche.

Предишният рекорд за серийни автомобили е подобрен с 4,747 секунди

Планът беше да се подобри съществуващият рекорд от 6:48.047 минути за одобрени за движение по пътищата автомобили. Керн се справи блестящо с това зад волана на 911 GT2 RS, подобрявайки предишното време с 4,747 секунди с одобрени за пътя гуми Michelin Pilot Sport Cup 2 R и със средна скорост 185,87 км/ч. „Нашите GT клиенти често използват своите автомобили на пистата в т.нар. Тrackdays“, казва Франк-Стефен Вализер, вицепрезидент на моделните линии 911/718. „Инженерите на Manthey и Porsche разработиха съвместно пакет с идеални настройки, който позволява на 911 GT2 RS да осигурява още по-добра динамика.“ Ларс Керн счупи рекорда въпреки летните условия и температурата на пистата от 41 градуса. „911 GT2 RS прилепва към пистата като лепило с Manthey Performance Kit – чувствате се все едно сте в състезателен автомобил, особено при бързи завои. Истински изумителен е начинът, по който автомобилът разгръща своите 700 к.с. и колко невероятно добре спира, като през цялото време остава лесен за управление“, казва Керн.

Прецизно съгласувани компоненти

Комплектът Manthey Performance Kit от Porsche Tequipment се състои от окачване, аеродинамични и спирачни компоненти, специално разработени за 911 GT2 RS. Той включва също и олекотените магнезиеви джанти от пакета Вайзах. „Отделните компоненти на комплекта Performance Kit са прецизно съгласувани един с друг. Те стават напълно ефективни само когато са монтирани заедно. В резултат на това комплектът е наличен само сега като цял пакет. Отделните предложения са в процес на оценяване“, казва Александър Фабих, вицепрезидент, Индивидуализация и Класика в Porsche AG.

Аеродинамичните компоненти са първите неща, които забелязвате. Допълнителните предкрилки на предния спойлер увеличават притискащата сила върху предната ос в комбинация с карбонова защита под каросерията и допълнителни въздуховодни елементи в областта на предните колела. Притискащата сила нараства от 49 до 70 килограма при 200 км/ч и от 93 до 200 кг върху задната ос при същата скорост. Това е възможно благодарение на нов заден спойлер, модифициран дифузьор и аеродискове на задните колела.

Оптимизираното за пистата регулируемо окачване се възползва от дългогодишния опит на Porsche и Manthey в моторните спортове. Предните амортисьори могат да се регулират на три различни настройки, а за задните има четири настройки.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин