Новини » Porsche и Boeing ще си партнират за премиум мобилност във въздуха!

Porsche и Boeing ще си партнират за премиум мобилност във въздуха!

0411
2019

Porsche и Boeing подписаха меморандум за разбирателство, за да проучат пазара за премиум градска въздушна мобилност и разширяването на градския трафик във въздушното пространство. С това партньорство двете компании ще използват уникалните си пазарни предимства и познания, за да проучат бъдещето на превозните средства за премиум градска въздушна мобилност.

„Porsche се стреми да развие обхвата на дейността си като производител на спортни автомобили, като стане водеща марка за премиум мобилност. В по-дългосрочен план това може да означава влизане в третото измерение на пътуването“, казва Детлев фон Платен, член на Борд на изпълнителните директори, отговарящ за продажбите и маркетинга в Porsche AG. „Ние съчетаваме силните страни на две водещи световни компании, за да проучим потенциален ключов пазарен сегмент на бъдещето.“

Като част от партньорството компаниите ще създадат международен екип, който ще проучи различните аспекти на градската въздушна мобилност, включително анализ на потенциала на пазара за премиум превозни средства и възможни начини на употреба.

Boeing, Porsche и Aurora Flight Sciences, дъщерна компания на Boeing, разработват концепция за изцяло електрическо превозно средство с вертикално излитане и приземяване. Инженери от двете компании, както и дъщерните компании на Porsche – Porsche Engineering Services GmbH и Studio F.A. Porsche, ще реализират и тестват прототип.

„Това сътрудничество се основава на нашите усилия да разработим нова безопасна и ефективна мобилна екосистема и предоставя възможност за проучване на развитието на превозни средства за премиум градска въздушна мобилност с водеща автомобилна марка“, каза Стив Нордлунд, вицепрезидент и генерален мениджър на Boeing NeXt, организация, която полага основите за мобилна екосистема от следващо поколение, в която автономните и пилотирани превозни средства могат да съжителстват безопасно. „Porsche и Boeing заедно осигуряват прецизни инженерни решения, стил и иновации, за да ускорят градската въздушна мобилност в цял свят.“

Проучване на Porsche Consulting от 2018 г. предвижда, че пазарът за градска въздушна мобилност ще набере скорост след 2025 г. Проучването също така показва, че решенията за градска въздушна мобилност ще транспортират пътници по-бързо и ефективно от настоящите конвенционални средства за наземен транспорт, на по-ниска цена и с по-голяма гъвкавост.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ