Porsche иска да подобри собствения си рекорд на Зеления ад


10
юни
2018

6:11,13 минути за преминаването на Зеления ад: преди 35 години германският крал на спортните автомобили Щефан Белоф успява да постигне това рекордно време на Нюрбургринг-Нордшлайфе. До ден-днешен никой не е успял да запише по-добро. Това е единственият път, когато официално е записана обиколка със средната скорост над 200 км/ч по дългото над 20 км трасе.

Porsche обаче иска да подобри собствения си рекорд – и за целта ще използва 919 Hybrid, с което спечели последните три издания на „24 часа на Льо Ман“. След оттеглянето си от Световния шампионат за издръжливост Porsche модифицира – без да се съобразява с ограниченията, които по-рано регламентът на FIA налагаше. Именно с преработената версия на модела Нил Джани успя да счупи рекорда на Спа.

Tимо Бернхард

Porsche 919 Hybrid Evo извлича около 500 к.с. от 2-литров 4-цилиндров двигател. Допълнително „пистарката“ генерира още около 500 „коня“ с помощта на два електродвигателя, които черпят енергия от системата за регенеративно спиране и от потока на отработените газове. Porsche 956 разчита на 2,65-литров 6-цилиндров агрегат, развиващ 635 к.с. – само че с 800 срещу 875 кг „старецът“ е доста по-лек.

Зад волана на хибрида ще бъде Тимо Бернхард – последният първенец на Porsche в Льо Ман. Това е един от тримата пилоти, които могат да се похвалят с пет победи в „24 часа на Нюрбургринг“. „Физическото и менталното натоварване са големи“, коментира германецът след първите тестове тази седмица. Все още не се знае за коя дата е насрочен опитът за рекорд на Porsche.

Още по темата

Card image cap
Фетел: уверени сме в себе си

15
мар.
2016

Преди старта на сезон 2016 във Формула 1 Себастиан Фетел дава интервю пред AUTO BILD за своите шансове за титлата, Михаел Шумахер и усмивките на механиците си

Card image cap
Нашето момче отпадна от битката в европейската гимкхана

30
окт.
2016

Андреев загуби около секунда във всяко от двете минавания по трасето

Card image cap
Пропуск в сигурността: Tesla Model X се отваря с ключ… или с отвертка

12
февр.
2017

Прескочете първи 10 мин от видеото и вижте сами колко лесно няколко юнаци отварят капака на екологичния SUV

Card image cap
Първият етап на „Дакар“ удавен

4
ян.
2016

Още в пролога на състезанието китайска състезателка се вряза в публиката с Mini-то си, ранявайки 13 души. Заради лошите метереологични условия и първият етап беше отменен.

Card image cap
Хирвонен с първа етапна победа

16
ян.
2016

Две Mini-та записаха първо и второ време в 12-ия етап на „Дакар“, Петерханзел уверено върви към триумф в генералното класиране

Card image cap

В последния брой:

Архив >