Porsche доставя 55 700 автомобила през първото тримесечие

1004
2019

Преминаването към WLTP продължава да оказва влияние. През първото тримесечие на 2019 г. Porsche AG достави 55 700 автомобила в цял свят; това представлява понижение от 12% спрямо същия период миналата година. Cayenne отбеляза растеж от 35% и бе доставен 18 310 пъти. Новият модел е наличен на всички пазари от тази година. Най-голямото търсене продължава да бъде за Macan, който бе доставен 19 795 пъти.

„2019-та започна предизвикателно за нас и за цялата автомобилна индустрия“, казва Детлев фон Платен, член на Изпълнителния борд, отговарящ за продажбите и маркетинга в Porsche AG. „Преминаването към новата тестова процедура WLTP и филтрите за твърди частици при бензиновите двигатели продължава да ни ангажира през първите месеци на годината. В допълнение, необичайно силният старт на 2018-та означаваше, че трябва да се очаква сравнително по-слабо първо тримесечие.“ Друг фактор е смяната на поколението на най-продавания Macan и емблематичния спортен автомобил 911. Новият 911 бе представен в Лос Анджелис в края на ноември и постепенно бива лансиран на индивидуалните пазари.

Добър растеж в САЩ

В САЩ Porsche постигна 8-процентен растеж през първото тримесечие. С 15 024 доставки пазарът се нарежда на второ място след Китай. В Китай доставките намаляха с 10% до 16 890 броя поради цялостното отслабване на пазара и сдържаността на клиентите в очакване на обявения по-нисък данък върху добавената стойност от април. Доставките в Европа също бяха по-малко от предходната година.

Съобщение до медиите                                                                                9 април 2019

За 2019 година Porsche очаква леко цялостно увеличение на доставките в сравнение с предходната година – подпомогнато от търсенето на нови продукти. „По-специално, осмото поколение на Porsche 911, чиито доставки в Европа започнаха преди няколко дни, се търси много от клиентите ни и ни позволява да сме оптимистични за бъдещето“, казва Детлев фон Платен. Новият Cayenne Coupé ще бъде в дилърствата от май, а през септември Porsche ще представи Taycan като първия изцяло електрически спортен автомобил.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин